Vergelijk met vertrouwen

Onze vergelijkingswebsite biedt onpartijdige, transparante resultaten voor een breed scala aan producten en diensten, zoals verzekeringen, telecom, en vakantiedeals, helpt het platform klanten gratis de beste keuzes te maken, door kwaliteit en prijs zorgvuldig te vergelijken zonder verborgen kosten kunt ook u tot wel tot wel honderden Euro besparen.
fallback BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
bullhorn BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
magnify BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Vergelijk de beste boekhoudsoftware: Zelf boekhouding doen met een krachtig boekhoud programma
Vertrouwd door meer dan 200,000+ Bezoekers
energie-vergelijk-1-1024x492 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Energie

zorgverzekering-vergelijken-1024x513 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Zorgverzekering

car-lease-vergelijken-1024x498 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Car lease

beste-boekhoud-software-programmas-vergelijken-1024x502 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Boekhouden

telecom-internet-telefoon-tv-vergelijken-1024x510 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Alles in 1 Internet

mobiele-telefoon-abonnementen-vergelijken-1024x504 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Sim Only

telecom-vergelijken-1024x499 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Telecom

uiivaart-verzekering-vergelijken-1024x515 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Uitvaartverzekering

beste-vakantie-aanbiedingen-vergelijken-1024x492 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Vakantie aanbiedingen

beste-dating-websites-vergelijken-1024x507 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Dating Websites

beste-markt-onderzoek-bureaus BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?

Marktonderzoek

eneco-1024x717 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
kpn-1024x442 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
logo_160-1024x736 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
prijsvrij-goedkope-vakanties-1024x1024 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
vodafone-1024x298 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
admin-ajax-1-1024x382 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
girlpic BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Wij vinden het juiste product, voor de juiste prijs
We weten dat de prijs belangrijk is, maar we weten ook dat iedereen andere behoeften heeft. 
Daarom laten we resultaten filteren om het juiste product voor u te vinden
maar ook duidelijke info over de kwaliteit.
 
Vul gewoon je gegevens in en binnen enkele minuten vergelijken we tientallen aanbieders.
Geloof ons niet alleen op ons woord, maar sluit je aan bij duizenden andere gelukkige bespaarders die de vergelijkers hebben gebruikt.
Gratis overstappen
Heb je gekozen? Dan kun je je gratis overstappen naar het beste tarief.
Wij helpen je bij het vinden van de beste aanbieders. Wij laten alleen betrouwbare aanbieders zien met de beste producten en voor de juiste prijs.
We zijn gratis te gebruiken en volledig onafhankelijk.
mangirl BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
pexels-photo-2265488 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Photo by Marek Levak on Pexels.com

Meer informatie over boekhoudsoftware

Wat is boekhoudsoftware voor kleine bedrijven?

Boekhoudsoftwarepakketten zijn gespecialiseerde computerprogramma’s die bedrijven helpen facturen bij te houden, rapporten te genereren en financiële transacties vast te leggen en te rapporteren. Grote bedrijven kunnen kiezen voor complexe, op maat gemaakte boekhoudsoftwarepakketten die de voorraad bijhouden, de crediteuren- en debiteurenadministratie beheren en de salarisadministratie afhandelen. Voor kleinere bedrijven kunnen kant-en-klare pakketten zoals de hier genoemde pakketten de meeste of alle boekhoudkundige behoeften van het bedrijf vervullen.

Boekhoudsoftware vermindert de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan handmatige gegevensinvoer doordat gebruikers hun zakelijke bankrekeningen en creditcards met de software kunnen synchroniseren. Eenmaal gesynchroniseerd, stromen de banktransacties naar de boekhoudsoftware, die in verschillende accounts kan worden onderverdeeld. Dit proces kan ook menselijke fouten verminderen en een tijdrovende taak efficiënter maken.

De meeste boekhoudsoftware is eenvoudig te gebruiken, maar een algemeen begrip van de boekhoudpraktijken zal ervoor zorgen dat financiële rapporten correct worden opgesteld. Om deze reden huren veel eigenaren van kleine bedrijven boekhouders of accountants in om hun boeken bij te houden of te beoordelen. Met cloudgebaseerde boekhoudsoftware kunnen bedrijven hun boekhoudgegevens gemakkelijk delen met hun boekhouders of accountants.

Veel boekhoudsoftwarepakketten maken applicatie-integraties van derden mogelijk. Als een bedrijfseigenaar bijvoorbeeld een verkooppuntsysteem (POS) gebruikt om verkooptransacties vast te leggen, kan het kassasysteem mogelijk worden geïntegreerd met de boekhoudsoftware om specifieke transacties, omzetbelastingverplichtingen, verkopen per subcategorieën en meer vast te leggen. In een dienstverlenend bedrijf kan een tijdregistratietoepassing worden geïntegreerd met de boekhoudsoftware om arbeid aan een klantfactuur toe te voegen.

Hoe u de beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven kiest

Begin uw zoektocht door inzicht te krijgen in uw bedrijf en wat het nodig heeft van boekhoudsoftware.11

 • Uw budget : Er is gratis zakelijke boekhoudsoftware beschikbaar en de hier besproken abonnementspakketten kosten een paar dollar per maand. Kan uw budget een betaalde optie ondersteunen?
 • Bedrijfsspecifieke behoeften : heeft u gespecialiseerde software nodig, bijvoorbeeld voor een restaurant of winkel, of is een basissoftwaresysteem geschikt voor uw bedrijf?
 • Boekhoudkundige behoeften : Heeft u meer nodig dan alleen de basis (inkomsten en uitgaven bijhouden, financiële basisrapporten, budgettering, belastingaangifte en aangifte)? Hoe zit het later, als uw bedrijf groeit?
 • Gebruiksgemak : Hoe gemakkelijk is de software te gebruiken? Zal u of iemand van uw personeel er efficiënt gebruik van kunnen maken?
 • Integratie en samenwerking : Synchroniseert de software met uw bestaande of geplande systemen (zoals salarisadministratie, inventaris of verkooppunt). Kunt u eenvoudig gegevens en rapportages delen met uw accountant of boekhouder?
 • Klantenondersteuning : Biedt de leverancier voldoende middelen om u te helpen de software en de onderliggende boekhoudkundige praktijken te begrijpen, zoals how-to-artikelen, een kennisbank of een communityforum? Kunt u live klantenondersteuning krijgen via de telefoon of via webchat?

Essentiële kenmerken van boekhoudsoftware voor kleine bedrijven

Afhankelijk van de boekhoudsoftware die u kiest, heeft u mogelijk toegang tot enkele van de volgende functies: 

 • Inkomsten en uitgaven bijhouden : met de meeste boekhoudsoftware kunt u uw inkomsten en uitgaven bijhouden en categoriseren, soms via app-integraties van derden. U kunt doorgaans ook foto’s maken van uw bonnen voor digitale opslag. 
 • Facturering : Met boekhoudsoftware kunt u facturen aanpassen en aanmaken. De beste boekhoudsoftware maakt ook de automatisering van terugkerende facturen en betalingsherinneringen mogelijk en maakt betalingen rechtstreeks vanaf de factuur mogelijk. 
 • Betalingen ontvangen : Met boekhoudsoftware kunt u eenvoudig creditcardbetalingen en ACH-overboekingen accepteren. Bij sommige zijn ook app-betalingen mogelijk. 
 • Rekeningen betalen : Met boekhoudsoftware kunt u uw facturen ordenen, zodat u uw vervaldatum niet mist. Vaak kun je met de juiste software meerdere aannemers tegelijk betalen. 
 • Projectschattingen : Met de juiste software kunt u projectschattingen aanpassen en zelfs mobiele handtekeningen verzamelen. 
 • Tijd- en kilometerregistratie: Met sommige boekhoudsoftware kunt u de tijd invoeren voor uw werknemers en onafhankelijke contractanten of hen toegang geven tot in- en uitklokken vanaf hun telefoon. U kunt vaak ook de GPS van uw telefoon gebruiken om de kilometerstand automatisch bij te houden. 
 • Financiële rapportage : Financiële rapportage helpt u een duidelijk beeld te krijgen van uw bedrijfsfinanciën, van cashflowplanning tot het schatten van de winstgevendheid van projecten tot het verstrekken van winst- en verliesrapporten aan belanghebbenden. 
 • Payroll : Sommige boekhoudsoftware bevat salarisfuncties, waarmee u de betaling van uw werknemers via directe storting kunt automatiseren.
 • Voorraad : Bedrijven die producten op voorraad hebben, hebben boekhoudsoftware nodig om bij te houden wanneer de voorraad laag is. U kunt ook software gebruiken om inkooporders aan te maken en leveranciers te beheren. 

Alternatieven voor boekhoudsoftware voor kleine bedrijven

 • Een accountant inhuren : Freelancers en eigenaren van micro-ondernemingen hebben mogelijk geen boekhoudsoftware nodig als zij boekhoudtaken uitbesteden aan een CPA. Maar in veel gevallen is het nog steeds nuttig om een ​​platform te hebben dat uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk houdt. 
 • Gebruik van gratis software : u kunt vertrouwen op gratis software, zoals Wave, voor uw boekhoud- en factureringsbehoeften. Er kunnen ook andere soorten gratis software zijn voor andere zakelijke behoeften, maar u verliest dan het voordeel dat u alles op één plek heeft. 
 • Vertrouwen op spreadsheets: u kunt uw bedrijfsboekhouding op de ouderwetse manier beheren, met spreadsheets die elk aspect van uw bedrijf bijhouden.

Veel Gestelde Vragen

 • Hoeveel kost boekhoudsoftware voor kleine bedrijven? Boekhoudsoftware voor kleine bedrijven varieert van 0 tot 150 of meer per maand. Basisabonnementen liggen ongeveer tussen de 0 en 40 per maand en zijn een geweldige plek om te beginnen. Met een basisplan kan een klein bedrijf inkomsten en uitgaven categoriseren, facturen verzenden en financiële rapporten opstellen. Naarmate een bedrijf groeit, is de meeste software schaalbaar en kan een plan eenvoudig worden geüpgraded om aan nieuwe zakelijke behoeften te voldoen, maar dit zal meer kosten dan een basispakket. De goedkoopste boekhoudsoftware van de diensten die we hebben beoordeeld, is het gratis aanbod van Wave.
 • Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Het soort boekhoudsoftware dat een klein bedrijf kiest, hangt van meerdere factoren af. Een freelancer of parttime consultant heeft misschien iets eenvoudigs of gratis nodig, en een groeiend bedrijf kiest misschien voor software die gemakkelijk kan worden geüpgraded. QuickBooks is een populaire keuze omdat het bedrijf een breed scala aan producten aanbiedt.
 • Ja, QuickBooks is nuttig voor veel kleine bedrijven, vooral omdat het schaalbaar is. Dat betekent dat het mee kan groeien met uw bedrijf. Het kan ook worden geïntegreerd met applicaties van derden. Bovendien biedt QuickBooks een gratis proefperiode van 30 dagen, zodat u het programma kunt testen om te zien of het aan de behoeften van uw bedrijf voldoet.
 • Wat is het eenvoudigste boekhoudprogramma om te gebruiken? Voor bedrijven die geen loonadministratie hoeven te voeren, is Wave het gemakkelijkste programma om te gebruiken. Hiermee kunnen dienstverlenende bedrijven eenvoudige facturen verzenden en rapporten ophalen om een ​​jaarlijkse belastingaangifte voor te bereiden. Wave is ook gratis en kent geen transactie- of factureringslimieten.12Als u salarisadministratiediensten wilt toevoegen, begint dit bij 20 per maand plus 6 per werknemer.9Voor het accepteren van betalingen worden ook transactiekosten in rekening gebracht.
 • Bestaat er gratis boekhoudsoftware?Ja, er is gratis boekhoudsoftware beschikbaar, waaronder Wave, dat hier wordt weergegeven. Aan aanvullende diensten die Wave aanbiedt, naast de essentiële boekhoudkundige behoeften van kleine bedrijven, zoals loonadministratie en creditcardverwerking, zijn kosten verbonden.
 • Kan ik boekhouden zonder QuickBooks?Ja absoluut. U kunt een alternatieve boekhoudsoftware kiezen, zoals een van de software die we hier hebben beoordeeld. Of u kunt uw eigen op spreadsheets gebaseerde boekhoudsysteem gebruiken met Excel of Google Spreadsheets.13
 • Kan ik Excel gebruiken in plaats van QuickBooks?U kunt een eenvoudig boekhoudsysteem voor kleine bedrijven opzetten met Excel (of Google Spreadsheets). Uw systeem zal niet zo robuust zijn als QuickBooks (uw spreadsheets kunnen bijvoorbeeld geen verbinding maken met uw bank om automatisch transacties op te halen), maar als uw boekhoudkundige behoeften eenvoudig zijn, kan een op spreadsheets gebaseerd systeem werken. Online vindt u sjablonen om u op weg te helpen.
 • Is boekhoudsoftware veilig?Cloudgebaseerde boekhoudsoftwaresystemen zoals QuickBooks online zijn bedoeld om klantgegevens te beschermen via meerdere lagen van gegevensversleuteling en andere bronnen. Ten eerste worden klantgegevens gecodeerd tijdens verzending via SSL.14Vervolgens beschermen providers de gegevens op hun servers met encryptie, firewalls en andere methoden.

Hoe we de beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven hebben gekozen

We hebben 19 boekhoudsoftwarebedrijven met gespecialiseerde producten voor kleine bedrijven bekeken voordat we onze top vijf softwareopties kozen. We hebben gekeken naar kosten, schaalbaarheid, gebruiksgemak, reputatie en boekhoudkundige kenmerken.

Reputatie was een belangrijke overweging, want hoe langer een bedrijf bestaat, hoe waarschijnlijker het is dat eventuele technologische problemen zijn opgelost, wat ervoor zorgt dat de belangrijke financiële informatie van een bedrijf accuraat wordt gerapporteerd. Schaalbaarheid was de volgende belangrijkste overweging, want naarmate een bedrijf groeit, groeien ook de boekhoudbehoeften en het overbrengen van financiële informatie naar nieuwe software vervelend kan zijn.

Ten slotte werd gekeken naar het gebruiksgemak en de samenwerking voor bedrijfseigenaren, werknemers en accountants, omdat het belangrijk is dat alle gebruikers tegelijkertijd toegang hebben tot de financiële gegevens en deze kunnen bekijken.

.
Oval-Copy-22 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
user1 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
user3 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Oval-Copy-18 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Oval-Copy-25 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Oval-Copy-17 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Group-19 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
Oval-2 BESTE BOEKHOUDSOFTWARE VOOR KLEINE BEDRIJVEN Welk type boekhouding is het beste voor kleine bedrijven? Is boekhoudsoftware veilig? Bestaat er gratis boekhoudsoftware?
BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0