25 ENERGIE-EFFICIËNTE TIPS OM DE ELEKTRICITEITSKOSTEN TE VERLAGEN

25 ENERGIE-EFFICIËNTE TIPS OM DE ELEKTRICITEITSKOSTEN TE VERLAGEN

Energie-efficiëntie betekent dat u minder energie gebruikt om dezelfde taken uit te voeren, waardoor de energieverspilling in uw huis wordt verminderd en geld wordt bespaard. Om uw energie-efficiëntie effectief te verhogen, is er meer nodig dan alleen minder energie verbruiken. Het vereist dat u zich bewust wordt van hoe energie wordt gebruikt, waar deze wordt verspild en hoe deze in het dagelijks leven effectiever en efficiënter kan worden gebruikt. Hier zijn enkele toptips om uw huis of bedrijf te helpen energie te besparen en efficiënter te zijn.

energy_efficiency_25_tips 25 ENERGIE-EFFICIËNTE TIPS OM DE ELEKTRICITEITSKOSTEN TE VERLAGEN

Hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken

 1. Vervang uw lampen door LED’s.
 2. Was uw kleding indien mogelijk in koud water.
 3. Luchtdicht uw huis af. Door scheuren, gaten en lekken af ​​te dichten en isolatie toe te voegen, kunt u tot 10% besparen op de kosten voor verwarming en koeling van uw huis.
 4. Reinig of vervang regelmatig alle filters in uw huis. Vuile filters zorgen ervoor dat uw systeem harder werkt en langer draait dan nodig is.
 5. Gebruik tijdens het koken uw magnetron in plaats van uw fornuis.
 6. Ontdooi uw koelkast en vriezer voordat de ijsophoping 1/4 inch dik wordt om ervoor te zorgen dat uw apparaten efficiënt werken.
 7. Sluit tijdens de warmere maanden de zonwering, zonwering en gordijnen aan de zonnige kant van uw huis om de temperatuur in uw huis koeler te houden en de werkzaamheden voor uw airconditioning te verminderen. Open de zonwering tijdens de koudere maanden, zodat de zon uw huis kan verwarmen.
 8. Kijk tijdens het bakken niet in de oven ! Elke keer dat u kijkt, kan de temperatuur met 25 °C dalen , waardoor uw oven meer energie verbruikt om de temperatuur weer omhoog te brengen.
 9. Maak indien mogelijk gebruik van natuurlijk licht .
 10. Bedien uw armaturen met een fotocel of een timer, zodat uw buitenverlichting alleen van zonsopgang tot zonsondergang werkt.
 11. Laat uw elektronica niet de hele dag aanstaan. Zet uw computer, monitor, printer en faxapparaat alleen aan als u deze nodig heeft.
 12. Zet je thermostaat op 28°C in de zomer en op 20°C in de winter . Elke graad extra verwarming of koeling verhoogt het energieverbruik met 6% tot 8%. Als je de thermostaat op een lagere temperatuur zet dan normaal, koelt je huis niet sneller af.
 13. Als u uw plafondventilator gebruikt, kunt u de thermostaatinstelling ongeveer 4°F verhogen zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.
 14. Koelkasten en vriezers werken eigenlijk het meest efficiënt als ze vol zijn, dus zorg ervoor dat je koelkast en vriezer zo vol mogelijk zijn (gebruik eventueel waterflessen). Pas op dat u ze niet te vol doet, omdat dit de luchtstroom vermindert en ervoor zorgt dat het apparaat harder werkt.
 15. Door ‘s nachts vaatwassers en wasmachines/drogers te gebruiken, blijft het huis koeler, wordt de belasting van het elektriciteitsnet tijdens de piekuren van 16.00 uur en 18.00 uur verminderd en wordt de kans op een noodgeval kleiner!
 16. Schakel het verwarmde droogproces van uw vaatwasser uit en laat het aan de lucht drogen.
 17. Stel de temperatuur van uw koelkast in volgens de aanbevelingen van de fabrikant om overmatige koeling en energieverspilling te voorkomen.
 18. Laat de ventilatieventilatoren in de badkamer of keuken niet langer draaien dan nodig is. Ze vervangen binnenlucht door buitenlucht.
 19. Vervang uw ramen. Als uw huis ramen met één beglazing heeft, overweeg dan om deze te vervangen door energiezuinigere ramen, of door zonneschermen of tintfolie toe te voegen.
 20. Installeer een programmeerbare thermostaat die de temperatuur automatisch aanpast volgens uw schema.
 21. Doe de lichten uit als ze niet in gebruik zijn. Verlichting is verantwoordelijk voor ongeveer 12% van de gemiddelde energierekening voor woningen.
 22. Laat uw mobiele telefoon niet ‘s nachts aangesloten . Het opladen duurt slechts een paar uur.
 23. Zet de oven een paar minuten voordat de kooktijd verstrijkt uit. Je eten blijft koken zonder gebruik te maken van de extra elektriciteit.
 24. Let op de plaatsing van uw apparaat. Plaats geen apparaten die warmte afgeven, zoals lampen of televisies, in de buurt van een thermostaat.
 25. Kleed je op het weer. Als u thuis bent, draag dan warme kleding in de winter en koelere kleding in de zomer om comfortabel te blijven zonder dat uw verwarming en airconditioning harder werken.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0