BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN – VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

pexels-photo-58572 BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Op zoek naar jouw ideale
christelijke partner?

Vind die van de beste christelijke datingsites

Wist je dat er 2,3 miljard christenen in de wereld zijn? Dat maakt het de grootste religie op aarde. De meest prominente christelijke groepering zijn de katholieken, met ruim 1,2 miljard leden. Christenen zijn mensen die de christelijke doop hebben ontvangen of die in Christus en zijn leringen geloven. Ze hebben een reeks waarden die de Bijbel volgen, en hun geloof in Jezus Christus is onwrikbaar.

christian-courting BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Of je nu een christelijke single bent of iemand die met iemand uit wil en er twee keer over nadenkt, dan ben je hier aan het juiste adres. Misschien is er iemand die je mee uit wilde vragen. Misschien wilde je je oude gewoontes veranderen. En nu hoop je die ene speciale persoon te ontmoeten die je kan helpen een beter mens te worden. Online daten is misschien wel de sleutel tot succes, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen.

Maak je geen zorgen! Dating Scout is hier om u te helpen uw gedachten te ordenen en uw vragen over Christian Dating te beantwoorden. We hebben hieronder een uitgebreid gidsachtig artikel samengesteld dat je alles vertelt over het daten met een christelijke single en hoe je het meeste uit christelijke datingsites kunt halen.In dit artikel:

 1. Christelijk daten vandaag
 2. Het verschil tussen daten met een christen
 3. Hoe is het om met een christen te daten?
 4. Weinig dingen over daten met een christen
 5. Stereotypen in christelijke dating
 6. De voordelen van christelijke datingsites
 7. Wie kun je vinden op christelijke datingsites?
 8. Hoe succesvol te zijn op christelijke datingsites?
 9. Vind uw christelijke liefde online

Het verschil tussen daten met een christen

Daten met een christen is geen rocket science. Niet-christelijke mensen moeten dit weten. In werkelijkheid is het net alsof je met wie dan ook ter wereld uitgaat. Maar ja, sommige dingen kunnen relevant zijn voor christenen, terwijl ze misschien niet zo belangrijk zijn voor mensen die een andere religie hebben. Sommige overtuigingen zijn misschien helemaal niet belangrijk voor degenen die geen religie beoefenen.

Bijvoorbeeld:

 • Geloof in dopen.  De doop is een daad van gehoorzaamheid waaruit blijkt dat u gelooft in de gekruisigde, begraven en verrezen Jezus Christus. Wanneer christenen gedoopt worden, wordt aangenomen dat ze wedergeboren worden om het pad van Christus’ wil te bewandelen.
 • Twee grote feestdagen vieren.  De eerste is Pasen, de dag van de opstanding van Jezus Christus, en Kerstmis, de dag van Zijn geboorte. Deze feestelijke vieringen worden gevierd met families die samenkomen tijdens een vreugdevol diner en doen andere vakantietradities zoals het geven van geschenken.
 • Vaak wil je door een priester of pastoor trouwen op een altaar met het gezicht naar Jezus.  Natuurlijk wilt u dat uw bruiloft gezegend wordt door Jezus Christus. Het is ook ideaal voor u dat uw huwelijk Zijn leringen volgt.
 • Bidden vóór de maaltijd.  Eén ding dat deel uitmaakt van uw dagelijkse routine is de Heer danken voor uw zegeningen; dit houdt ook in dat er eten op tafel staat. Het zeggen van genade vóór de maaltijd is iets dat je nooit vergeet, vooral als je met je gezin eet.
 • Zondagsdienst bijwonen.  Elke week bezoekt u de dienst in uw plaatselijke kerk. De gemeenschap van christenen in elke stad is vaak hecht. Iedereen kent iedereen, en ze staan ​​meestal voor elkaar klaar als iemand hulp nodig heeft.
 • Sterk geloof in het huwelijk en de zuiverheid daarvoor.  Je gelooft in de heiligheid van volledige toewijding aan je partner. Deze toewijding omvat het zich volledig onderwerpen aan de echtgenoot of echtgenote, en dat geldt ook voor seksuele relaties.

Niet iedere christen leeft zo. Er is een goed percentage christenen waarbij slechts enkele van de bovenstaande punten op hun leven van toepassing zijn. Het belangrijkste van christenen is dat ze in één God en in gebed geloven.

Christelijk daten zou niet moeilijk moeten zijn. Als u dat niet bent, moet u ruimdenkend zijn en respect hebben voor christelijke overtuigingen en tradities. 

Hoe is het om met een christen te daten?

final-dating-permanent-love BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Veel christenen daten voor permanente liefde. De meesten daten niet alleen maar omwille van het feit. 

Als je een partner vindt, zit je er voor de lange termijn in. Je wacht geduldig tot de juiste man of vrouw langskomt. God verhoort gebeden om u een partner te geven die onvoorwaardelijk van u houdt, waarbij het gezin centraal staat en die verenigbaar is met zowel uw persoonlijkheid als uw idealen. Met minder neem je geen genoegen.

Daten met een christelijke vrouw

Daten met een christen is levensveranderend, vooral als je zelf geen christen bent. Als je ervoor kiest om met een christelijke vrouw uit te gaan, verwacht dan dat zij:

 • Is loyaal en trouw aan jou
 • Kiest altijd jouw kant en stelt jouw behoeften boven die van haar
 • Geeft zich na het huwelijk geheel aan u over

Voordelen van het daten met een christelijke man

Wanneer u met een christelijke man uitgaat, verwacht dan dat hij:

 • Doet er alles aan om u en uw gezin tegen schade te beschermen
 • Zet jou en je kinderen op de eerste plaats
 • Dient u door de steunpilaar van het huishouden te zijn

Natuurlijk kunnen we niet enkele christenen uitkiezen die ervan genieten om nieuwe mensen te ontmoeten en van tijd tot tijd losse relaties aan te gaan. 

Christenen vonden ook liefde op deze sites

Weinig dingen over daten met een christen

Er zijn weinig grenzen of uitdagingen als je met een christen uitgaat, vooral als je een andere religie hebt of er helemaal geen beoefent. Niettemin zijn er in de moderne tijd van vandaag een aantal dingen veranderd. De onderstaande punten zijn een algemeen overzicht van hoe het is om met een 100% toegewijde christen te daten. Sommige punten kunnen op sommige van toepassing zijn, maar andere niet. Desondanks kan iedereen deze obstakels en problemen overwinnen als er liefde aanwezig is in de relatie.

 • Familie is heel erg belangrijk.

Familie is alles voor christenen, en daarom moet je, als je een christelijk meisje het hof wilt maken, ook het hele gezin het hof maken. De goedkeuring van de directe familieleden – vooral de ouders – heeft een aanzienlijke impact op haar ja-woord. Vaak moet je een nauw lid van de familie zijn voordat je de vader officieel om de hand van je vriendin vraagt.

 • Seks voor het huwelijk.

Zoals hierboven vermeld, is zuiverheid bij uitstek essentieel voor christelijke singles. Veel christelijke vrouwen bewaren zichzelf na het huwelijk voor de juiste persoon. Dankzij de moderne manieren van vandaag en

christian-woman-praying BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Vanuit verschillende perspectieven is dit een niet zo populaire situatie meer, maar voor velen nog steeds essentieel. Je moet een vrouw respecteren als ze zegt dat ze op het juiste moment wil wachten.

 • Het hof maken kan lang duren.

Veel christelijke vrouwen zijn conservatief en nemen graag de tijd voordat ze zich aan iemand binden. Het kan zijn omdat ze zeker willen weten of de relatie oprecht is en gebaseerd is op vertrouwen en trouw. Voor het daten met een christelijke vrijgezel kan geduld nodig zijn, maar het wachten is zeker de moeite waard.

 • Botsing van perspectieven.

Christenen hebben sterke geloofsovertuigingen. Velen van hen zijn onwrikbaar en daarom moet je leren hoe je een compromis met hen kunt vinden als het gaat om moeilijke beslissingen. Het kan moeilijk zijn om tot een oplossing te komen als jullie allebei verschillende religies beoefenen.

 • Toewijding aan tijd en financiën.

Vieringen, zondagsdiensten en tienden zijn slechts enkele van de verplichtingen waar u ja op moet zeggen als u met een christen uitgaat. Het geven van tienden is voor u misschien niet zo belangrijk, maar voor uw partner kan het wel enorm waardevol zijn. Je moet leren hoe je een middenweg kunt bereiken door je beide overtuigingen te assimileren.

Stereotypen in christelijke dating

Net als elk ander type niche-dating, zijn er rondom Christian Dating veelvoorkomende stereotypen die precies dat zijn: stereotypen. Bekijk hieronder enkele van de populaire:

 • Christenen weten niet hoe ze plezier moeten hebben.  Veel mensen denken dat christenen te conservatief zijn om los te laten en plezier te hebben. Ze geloven dat hun wereld draait om Jezus, de kerk en bidden. Hoewel dat niet geheel onwaar is, mogen christenen nog steeds feesten en leuke dingen doen, met de juiste mate en zolang ze zich aan de leerstellingen van de Bijbel houden.
 • Christenen zijn bekrompen.  Christenen hebben hun eigen overtuigingen en kijken misschien anders naar de wereld, maar dat betekent niet dat ze afgesloten zijn voor de perspectieven van andere mensen. Christenen weten hoe ze de mening van iemand anders moeten respecteren, en ze vragen je niet noodzakelijkerwijs alleen maar te geloven wat ze zeggen.
 • Christenen zouden geen partner online moeten vinden.  Een andere misvatting is dat online daten niet juist is, en dat christenen zich niet op online datingsites zouden moeten bevinden. Het is aan het individu of hij of zij wangedrag wil vertonen. Hij of zij heeft de controle over hoe hij of zij moet reageren op de dingen die hij of zij online vindt. Er zijn geloofwaardige christelijke datingsites waar leden serieuze relaties willen hebben.

De voordelen van christelijke datingsites

Er zijn duizenden online datingsites beschikbaar in de wereld. Sommige komen tegemoet aan een specifiek soort behoefte, en sommige platforms bedienen nichegroepen. Christelijke datingsites zijn speciaal gemaakt om singles met elkaar te verbinden die dezelfde religieuze overtuigingen delen.

find-potential-match BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Vergroot de kans op het vinden van een potentiële match

Wanneer je christelijke datingsites gebruikt, wordt het netwerk van singles met wie je in contact komt en die dezelfde religie hebben, groter. Tegelijkertijd maakt het uw potentiële matches ook hechter vanwege de niche van leden die u op een christelijke datingsite vindt. 

Openheid in geloof

De meerderheid van de christelijke datingsites moedigt haar leden aan om informatie te verstrekken over hun geloof en overtuigingen. Op sommige sites staan ​​geloofsvragen die u moet beantwoorden

reacties verschijnen op uw profiel. Kwesties met betrekking tot uw geloof zorgen ervoor dat de datingsite u in principe beter kan matchen met andere leden met wie u compatibel bent.

Christelijke datingbekentenissen

Er zijn vijf hoofdgroepen christenen. Dit zijn het katholicisme, de Kerk van het Oosten, de oosterse orthodoxie, de paasorthodoxie en het protestantisme. Op christelijke datingsites wordt u aangemoedigd om bekend te maken tot welke kerkgenootschap u behoort. Dit proces helpt de andere leden te weten tot welke groep u behoort, aangezien veel leden specifiek zijn in met wie ze daten.

Terug naar de inhoudsopgave

Wie kun je vinden op christelijke datingsites?

Veel leden van christelijke datingsites zijn alleenstaanden die op zoek zijn naar een serieuze relatie die tot een huwelijk zou kunnen leiden. Zoals hierboven vermeld, daten christenen niet alleen omdat ze zich vervelen. Ze zitten er voor de lange termijn in. 

Velen geloven dat er één persoon is die echt voor hen is. Sommigen noemen de kwaliteiten die ze in een man of vrouw willen vinden, en zouden pas ja zeggen tegen een relatie als de ander alle voorwaarden op de lijst heeft gecontroleerd. Doe jij dit ook? Zo ja, dan perfect. Neem geen genoegen met iets minder dan wat op uw lijst staat. Zo nee, dan is het misschien beter voor u om er een te maken, zodat u gemakkelijker door de miljoenen leden op een datingsite kunt filteren.

Een groot percentage van de gebruikers van christelijke datingsites heeft onderzoek gedaan voordat ze uiteindelijk besloten zich er bij aan te sluiten. Sommigen zeggen dat het prima is om op deze platforms aanwezig te zijn, terwijl anderen beweren dat het immoreel is. Het kan te wijten zijn aan de reputatie van andere datingsites die bedoeld zijn voor het vinden van losse relaties.

Christelijke datingsites willen echter een reputatie hooghouden die bedoeld is om de oprechtheid te tonen bij het samenbrengen van gelijkgestemde mensen.

marriage-photo BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Deze sites zorgen ervoor dat ze alleen leden accepteren wier bedoelingen goed zijn.

Veel christelijke singles die zich bij een datingsite aansluiten, vinden uiteindelijk hun man of vrouw via het online platform. Sommigen weten vanaf de allereerste interactie dat ze de juiste voor elkaar zijn. En er zijn ook veel singles die naar een paar dates gaan voordat ze de ware liefde vinden. 

Je moet het gebruik van online datingsites om mensen te ontmoeten niet als immoreel beschouwen. In de echte wereld ontmoet en leer je ook verschillende mensen kennen voordat je degene vindt met wie je gaat trouwen. Datingsites versnellen het proces alleen maar door uw keuzemogelijkheden uit te breiden.

Terug naar de inhoudsopgave

Hoe succesvol te zijn op christelijke datingsites?

Als er één verschil is tussen leden van christelijke datingsites, dan is het waarschijnlijk de neiging van de leden om liefde te vinden. Christenen zijn geduldig in het vinden van degene die voor hen geschikt is. Ze nemen graag de tijd om iemand te leren kennen voordat ze een relatie aangaan.

Om succesvol te zijn in het vinden van de juiste persoon voor jou op christelijke datingsites, volgen hier enkele tips:

Wees voorbereid voordat u zich aanmeldt

Voordat u zich aanmeldt, moet u ervoor zorgen dat u erop voorbereid bent dat andere mensen u in de online datingwereld zullen zien. Als u lid wilt worden van een datingsite, moet u een profiel uploaden en een aantal van uw persoonlijke gegevens opgeven. De meeste sites hebben ook een premium lidmaatschapsbijdrage nodig om toegang te krijgen tot exclusieve functies en iets van de site te krijgen.

dating-profile BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Verkleed je en zorg voor je profiel

Zorg ervoor dat uw profielfoto en profielinformatie de beste versie van u laten zien. Gebruik een foto waarop jullie allemaal verkleed zijn en een foto die jullie persoonlijkheid laat zien. Vul je profiel in met de vereiste informatie en maak een goed geschreven ‘over mij’-introductie. Laat uw profielkijker weten hoe serieus u een date zoekt via de datingsite.

Het vinden van een geschikte match

Christelijke datingsites hebben geavanceerde zoekfilters die u kunt gebruiken om uw ideale persoon te vinden. Wees niet bang om te gebruiken

hen voor de details. Met miljoenen leden van deze sites vindt u zeker iemand die past bij wie u precies zoekt. Sluit geen compromissen en zeg ja tegen het zien van iemand die je niet leuk vindt.

Probeer deze christelijke datingsites uit

 • ChristianMingleTestrecensie
 • ChristianCafe.comTestrecensie
 • Katholieke MatchTestrecensie

Terug naar boven

Terug naar de inhoudsopgave

Vind uw christelijke liefde online

Online liefde vinden betekent niet dat u uw christelijke overtuigingen de rug moet toekeren. Met een geloofwaardige christelijke datingsite kunt u uw rechtmatige match vinden. De match die alle kwaliteiten op jouw lijstje afvinkt en op zoek is naar eenzelfde soort relatie.

We zijn nu overgestapt naar een digitaal-eerste tijdperk, en het is precies goed dat je in de nieuwe trend van online daten duikt. De tijden zijn veranderd en uw kansen om uw ware liefde in de echte wereld te vinden kunnen een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, je kunt nog steeds de zoetheid en het geluk ervaren die ware liefde teweegbrengt via een toegewijde christelijke online datingsite. Schrijf je vandaag nog in en mis het niet!

Terug naar de inhoudsopgave

chris-pleines-author-reviews BESTE CHRISTELIJKE DATING SITE VOOR JONGEREN EN OUDEREN - VIND EEN CHRISTELIJKE LIEFDE EN RELATIE ONLINE VOOR VROUWEN EN MANNEN.

Chris Pleines
Oprichter van Dating Scout en auteur van het boek “Online Dating for Dummies”Chris richtte Dating Scout 15 jaar geleden op, en vandaag de dag is hij een van de toonaangevende online datingexperts. Hij is de auteur van het boek “Online Dating for Dummies” en de auteur van het grootste online datingonderzoek op internet, waarin 20 miljoen profielfoto’s worden geanalyseerd met kunstmatige intelligentie. Chris Pleines heeft een masterdiploma in mediawetenschappen en verscheen in talloze televisie-interviews en publicaties om deskundig advies en tips te geven over online daten.

FAQ

Feiten

Wat is een christelijke datingsite?

Dit zijn niche-datingsites die zich richten op christelijke singles. De meeste van deze sites zijn gericht op het vinden van serieuze relaties en zelfs liefde.

Wat zijn enkele christelijke datingsites?

Er zijn verschillende christelijke datingsites die nu op de markt zijn. Sommige hiervan zijn getest en bewezen te werken, bekijk onze recensies in de  categorie 

Christian Dating .

Welke christelijke datingsite is het beste?

Dit hangt allemaal nog steeds af van het soort relatie waarnaar u op zoek bent, maar een van de beste sites voor religieuzen staat vermeld als topwinnaars in de categorie 

Christelijk Daten . De sites en apps die hier worden getest, hebben unieke functies die aan elke behoefte voldoen.

Zijn er echte christelijke datingsites?

Ja, er zijn verschillende echte christelijke datingsites. Deze platforms zijn doorgaans streng qua beveiliging om een ​​veilige omgeving voor hun leden te behouden.

Is Christian Mingle een gratis datingsite?

Het aanmaken van een account bij 

ChristianMingle is gratis, maar je hebt een abonnement nodig om van de speciale functies te kunnen genieten. Het biedt een verscheidenheid aan abonnementspakketten voor elk budget.

Hoeveel christelijke datingsites zijn er?

Er zijn talloze sites die zich richten op christelijke singles. Het is moeilijk om hiertussen te kiezen, maar er zijn populaire sites zoals Christian Cafe die je zeker moet bezoeken.

Zijn christelijke datingsites geschikt?

Ja, de meeste sites volgen strikte christelijke leringen en dat geldt ook voor hun leden. Als u aarzelt omdat u zich zorgen maakt over deze zaken, kunt u de algemene voorwaarden van het platform raadplegen voor meer informatie.

Is Match com een ​​christelijke datingsite?

Match is een algemene datingsite die verschillende mensen op de site accepteert. Het richt zich ook internationaal op christelijke singles.

Is POF een christelijke datingsite?

Als u christen bent, moet u zich aanmelden bij 

Plenty of Fish . Er zijn hier genoeg singles die op zoek zijn naar een date.

Bestaat er een gratis christelijke datingsite?

U kunt gratis lid worden van de meeste sites, maar u moet wel een abonnement hebben voordat u gebruik kunt maken van de speciale functies, waaronder berichtenuitwisseling. Ze hebben verschillende abonnementspakketten die in elk budget passen.

Is Zoosk een christelijke datingsite?

Zoosk heeft meer dan 300.000 christelijke abonnees, hoewel de site en app oorspronkelijk niet uitsluitend voor christenen zijn ontwikkeld. Het is een algemene site waar iedereen lid van kan worden en plezier kan hebben.

Wat is de beste christelijke datingsite?

Een van de beste christelijke datingsites zijn sites die u kunnen helpen echte christelijke leden te vinden. Je kunt de testwinnaars bekijken in onze  categorie 

Christian Dating voor geweldige selecties.

Wat is de beste gratis christelijke datingsite?

Helaas zul je momenteel geen betrouwbare christelijke datingsite kunnen vinden die gratis is. Er zijn echter verschillende sites en apps die dit toestaan 

Zijn christelijke datingsites bijbels?

Christelijke datingsites volgen zoveel mogelijk de leer van de Bijbel. Dit is de reden waarom je zult zien dat verschillende christenen zich bij deze platforms aansluiten op zoek naar een date en serieuze relaties.

Zijn christelijke datingsites goed?

Er zijn verschillende sites in deze niche die goed en betrouwbaar zijn in het vinden van compatibele partners voor christenen. U hoeft alleen maar de juiste voor u te vinden die aan uw verwachtingen voldoet en de gewenste resultaten oplevert.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0