10 tips om energie te besparen in de zomer terwijl u de hitte verslaat


top-energy-saving-tips-for-summer-1024x536-1 10 tips om energie te besparen in de zomer terwijl u de hitte verslaat

Energie besparen in de zomer kan een moeilijke evenwichtsoefening zijn. Hoewel iedereen het in de zomer koel wil houden, zijn hoge energierekeningen een veelvoorkomend probleem.

1. Gebruik een programmeerbare thermostaat

Handmatige thermostaten zijn inefficiënt. Onnauwkeurige temperatuurmetingen kunnen ervoor zorgen dat centrale airconditioners non-stop werken, waardoor uw energierekening in de zomer de pan uit rijt.

Een programmeerbare thermostaat is een geweldige investering waarmee u het hele jaar door energie en geld kunt besparen. Met programmeerbare thermostaten kunt u verschillende temperaturen instellen voor verschillende tijdstippen van de dag, zodat u de temperatuur kunt aanpassen terwijl u niet thuis bent of slaapt.

2. Dicht luchtlekken in deuren en ramen af

Op een warme zomerdag ben je misschien dankbaar voor een tocht die delen van het huis afkoelt. Tochtige ramen en deuren zijn echter een belangrijke oorzaak van energieverlies in huis.

Voer de volgende stappen uit om te zien of een tochtig raam of deur (of meer dan één) problemen veroorzaakt:

  • Ga met uw hand langs het frame van elk raam of elke deur om te voelen of er koele of warme lucht het huis binnenkomt
  • Voer een visuele inspectie uit van tochtstrips, afdichtingen en andere afdichtingen
  • Zorg ervoor dat elke deur en elk raam op één lijn ligt met het frame

Voor het repareren van een tochtige deur kan het nodig zijn bepaalde onderdelen te repareren en te vervangen, zoals de scharnieren, tochtstrips, enz., of vervanging van de deur zelf. Op dezelfde manier moeten ramen mogelijk opnieuw worden gebreeuwd of moeten tochtstrips worden vervangen. Als alternatief kan het vervangen van ramen nodig zijn als degradatie of een energie-inefficiënt ontwerp het probleem is.

3. Houd jaloezieën en gordijnen gesloten

Direct zonlicht kan een huis snel opwarmen. Als de zon op het heetste deel van de dag naar binnen schijnt, zal het moeilijk zijn om koel te blijven.

Vroeg op de dag kunt u kamers op het oosten wellicht koel houden door simpelweg de zonwering te sluiten en de ramen te openen. Naarmate de dag warmer wordt, moet u mogelijk ventilatoren of airconditioning inschakelen om de kamers aan de westkant te koelen.

4. Beheer uw apparaatgebruik

Een elektrische oven, een wasmachine en droger, een vaatwasser: grote apparaten verbruiken veel elektriciteit. Ze genereren ook veel warmte, waardoor uw airconditioner harder kan werken.

Eenvoudige aanpassingen aan het gebruik van uw apparaat kunnen de elektriciteitsvoorziening verminderen en uw huis koeler houden. Probeer bijvoorbeeld uw vaatwasser of droger 's nachts te laten draaien als het buiten koeler is. Voor extra energiebesparing (en niet te vergeten milieuvriendelijkheid) kun je in plaats daarvan een waslijn of droogrek gebruiken.

5. Houd AC-filters schoon

Of u nu een op een raam gemonteerde AC-unit of een centrale airconditioning heeft, de efficiëntie van elke airconditioner hangt ervan af of de filters schoon en vrij van stof en vuil zijn. Het controleren en vervangen van AC-filters moet deel uitmaken van de voorbereiding van uw huis op de zomer. De filters moeten één keer per maand worden gecontroleerd en elke drie maanden worden vervangen.

6. Gebruik plafondventilatoren

Alleen al in Denver heeft ongeveer 70% van de huizen airconditioning. Als u echter niet over centrale lucht beschikt of ervoor kiest deze niet te gebruiken, zodat u geld kunt besparen en het milieu kunt beschermen, zijn plafondventilatoren een uiterst effectief alternatief voor het koelen van uw huis.

Het laten werken van plafondventilatoren kost een fractie van wat nodig is om de AC te laten werken. Zorg ervoor dat uw ventilatoren tijdens de zomer tegen de klok in draaien, zodat er een verkoelend briesje in uw huis ontstaat.

7. Buiten koken

Het gebruik van uw oven of fornuis kan veel warmte in uw huis genereren, waardoor de airconditioning harder moet werken om de gewenste temperatuur te behouden. Kook buiten op een grill of roker om te voorkomen dat er teveel warmte in uw huis ontstaat. Hierdoor bespaart u energie en kunt u genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht.

8. Gebruik natuurlijke ventilatie

Een van de gemakkelijkste manieren om uw huis zonder elektriciteit te koelen, is door te profiteren van de koelere buitentemperaturen om het interieur comfortabeler te maken. Energie besparen in de zomer kan eenvoudig worden bereikt door 's ochtends en 's avonds ramen en deuren open te zetten, waardoor er een briesje door het hele huis ontstaat.

9. Oefen intelligent

Of u nu een thuisgymnastiek heeft of de buitenlucht uw fitnessruimte is, het is belangrijk om uw trainingen af ​​te stemmen op het weer. Als je op het heetste moment van de dag sport, loop je risico op oververhitting; hoe warmer je het hebt, hoe vaker je ventilatoren of airconditioning nodig hebt om af te koelen. Als u vroeg, halverwege de ochtend of vroeg in de avond traint, voelt u zich veel comfortabeler en hoeft u niet afhankelijk te zijn van de airconditioning.

10. Koel af met doe-het-zelfoplossingen

Als u last heeft van ongelijkmatige koeling van uw huis of als u het gebruik van ventilatoren en airconditioning tot een minimum probeert te beperken, zijn er stappen die u kunt nemen om snel af te koelen. Bevochtig een handdoek of washandje met koud water en breng het vervolgens aan op plekken zoals de achterkant van je nek, je oksels en de bocht van je knieën.

De gebieden waar u uw hartslag kunt voelen, zijn de beste plaatsen om uw koude kompres te plaatsen. Eén strategisch geplaatst kompres kan ervoor zorgen dat uw hele lichaam koeler aanvoelt.

Bonustip: zorg ervoor dat uw isolatie de klus klopt

Een goede woningisolatie maakt misschien wel het grootste verschil tussen een huis dat comfortabel en efficiënt is in de zomer, en een huis dat oncomfortabel is en u geld kost. Uw isolatie moet koele lucht kunnen vasthouden en tegelijkertijd de warme lucht aan de buitenkant van uw huis buiten kunnen houden.

Hoewel ontbrekende, slechte of onvoldoende isolatie overal in uw huis een probleem kan zijn, zijn er enkele belangrijke punten om in de zomer te controleren:

  • De zolder
  • De garage
  • Muren (vooral die waar deuren of ramen in zijn ingebouwd)
  • Luchtkanalen
  • Plafonds en vloeren

In Colorado is het van cruciaal belang om woningisolatie te hebben die bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen. De voorspelling kan gaan van de lage jaren 80 tot bijna 100 en weer terug binnen een tijdsbestek van slechts een week.

Krijg hulp bij het besparen van energie in de zomer en daarna

De eerste stap in ons proces is een energieaudit voor uw woning. Xcel Energy erkent ons als het grootste energie-auditbedrijf dat kortingen produceert in het metrogebied van Denver. Ons professionele team voert een grondige beoordeling van uw huis uit om te bepalen waardoor uw elektriciteitskosten stijgen en wat u kunt doen om u geld te besparen.

Neem vandaag nog contact op met REenergizeCO om oplossingen te verkennen voor het besparen van energie in de zomer!

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0