3 manieren om uw zolder energiezuiniger te maken


attic-insulation-tips-colorado 3 manieren om uw zolder energiezuiniger te maken

Het opknappen van uw zolder kan een groot verschil maken in uw bedrijfsresultaten. Hier zijn vier manieren om uw zolder in 2019 energiezuiniger te maken:

1. Installeer energie-efficiënte ventilatieopeningen op zolder

Door voldoende luchtcirculatie te handhaven, kunt u het hele jaar door een gelijkmatige, constante temperatuur in uw huis behouden.

Tijdens de warmere zomermaanden stijgt warme lucht naar uw zolder. Als het niet kan ontsnappen, begint de hele bovenkant van uw huis op te warmen.

Al die hete, opgesloten lucht begint vocht te produceren en kan zelfs de dakspanen van onderaf beschadigen. Door een goede ventilatie kan warme lucht ontsnappen.

Hetzelfde gebeurt in de wintermaanden. Terwijl je je huis verwarmt, stijgt de warme lucht naar de zolder. Niet alleen is vocht een probleem, maar u loopt ook het risico dat het ijs en de sneeuw op het dak erboven smelten. Dat klinkt misschien als een goede zaak, maar veel van die gesmolten sneeuw zal in uw dakgoten terechtkomen, waar het opnieuw kan bevriezen en grote schade kan aanrichten.

Door energiezuinige zolderventilatie te installeren, kunt u de totale kosten voor koeling van uw huis verlagen. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw ventilatieopeningen zo zijn geïnstalleerd dat ze nooit de geconditioneerde lucht van uw huis naar de zolder trekken (omdat dat uw HVAC alleen maar harder laat werken, waardoor de energiekosten van uw huis stijgen en het hele doel teniet wordt gedaan). Een energie-efficiëntieprofessional kan u helpen.

2. Installeer een zolderventilator

Verwar een zolderventilator niet met een ventilator voor het hele huis. Deze laatste staat misschien op je zolder, maar is ontworpen om het hele huis te koelen (vandaar de naam). Een energiezuinige zolderventilator heeft ondertussen maar één taak: de zolder zelf koelen.

Maar hier worden die namen lastig: ook al koelt de zolderventilator niet het hele huis, hij kan wel de temperatuur in je hele huis regelen. Je zou dus kunnen zeggen dat het een voordeel voor het hele huis heeft.

Net zo belangrijk: een zolderventilator beschermt uw zolder tegen vochtschade (en uw dak tegen schade door hete lucht).

In wezen bouwt een energiezuinige zolderventilator voort op de voordelen van een zolderventilator, zoals uiteengezet in Tip #1 hierboven.

Maar een waarschuwing: het installeren van een zolderventilator kan een van de beste manieren zijn om uw zolder energiezuiniger te maken, maar u moet het wel goed doen. Installeer geen zolderventilator totdat u ervoor heeft gezorgd dat de hele zolder goed geïsoleerd en afgedicht is. Dit brengt ons bij Tip #3…

3. Zorg ervoor dat scheuren zijn afgedicht

Een luchtdichte zolder is essentieel om uw energierekening laag te houden. Eventuele scheuren, breuken, gaten of zwakke plekken zorgen ervoor dat er lucht doorheen kan lekken – en ook water.

Elke keer dat er lucht uit uw interieur met airconditioning naar de zolderruimte erboven ontsnapt, is dat verspilde energie. U pompt onnodig koele lucht naar de zolder, overbelast uw HVAC en laat uw rekeningen stijgen.

Een energie-audit voor uw huis kan u helpen zolderlekken te identificeren en ervoor te zorgen dat eventuele scheuren worden afgedicht.

BONUS: Upgrade uw isolatie

Van alle manieren om uw zolder energiezuiniger te maken, is het verbeteren van de isolatie van uw woning misschien wel de beste.

Er zijn tegenwoordig een aantal energiezuinige isolatiematerialen op de markt. Als u de juiste kiest, kunt u uw maandelijkse energiekosten dramatisch verlagen. Het Amerikaanse ministerie van Energie zegt zelfs dat, afhankelijk van hoe goed uw huidige isolatie is, het upgraden van uw zolderisolatie uw maandelijkse energiekosten met wel 50% kan verlagen!

Lees meer over het upgraden naar energiezuinige isolatie van uw zolder.

Plan een Home Energy Audit in Denver of Fort Collins, CO

Een goede eerste stap is het plannen van een energieaudit voor uw woning met ons team van experts. We kunnen bepalen waar en hoe uw huis energie verliest, en we identificeren de meest kosteneffectieve manieren om uw zolder energiezuiniger te maken – en ook het hele huis.

Lees meer over een energieaudit voor uw huis in Denver, CO en neem vandaag nog contact op met ons kantoor om de uwe te plannen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0