Bespaar geld en energie – Gebruik uw programmeerbare thermostaat op de juiste manier


programmable-thermostat Bespaar geld en energie - Gebruik uw programmeerbare thermostaat op de juiste manier

Een gemakkelijke manier om uzelf een aanzienlijk deel van het wisselgeld te besparen als het gaat om uw energierekeningen, is door gebruik te maken van uw programmeerbare thermostaat correct. Helaas gebruikt de meerderheid van de mensen die ze hebben ze niet op de juiste manier, omdat ze niet weten hoe!

Om uw energiekosten met maar liefst 15% te verlagen, hebben we wat informatie en tips over hoe u een programmeerbare thermostaat kunt gebruiken om uw huis efficiënter te koelen en te verwarmen en u wat geld te besparen.

Terugsteltemperatuur

Ten eerste hebben veel mensen de indruk dat het dag en nacht op dezelfde temperatuur houden van uw huis de meest efficiënte manier is om geld te besparen op de energierekening. De veronderstelling is dat uw oven of airco harder zal moeten werken om uw huis af te koelen of te verwarmen als de temperatuur buiten fluctueert, en dat zal meer kosten dan alleen het op een comfortabele temperatuur brengen voor als u thuis bent. Veel mensen zouden het mis hebben.

Het is veel kostenefficiënter om een ​​leeg huis NIET te koelen of te verwarmen. Als uw gezin de meeste weekdagen op het werk of op school is, hoeft u kamers die niemand gebruikt niet te koelen of te verwarmen. Met een programmeerbare thermostaat kunt u de temperatuur naar wens aanpassen wanneer u thuis en actief bent en wanneer u slaapt.

In de winter wordt het instellen van uw programmeerbare thermostaat om uw huis op een temperatuur van 68 graden te houden terwijl u er bent en op 60 graden wanneer u er niet bent, of slapen, een temperatuurverlaging genoemd, en ze kunnen u helpen uw energiekosten aanzienlijk te verlagen. In de zomer is het de aanbevolen richtlijn voor een efficiënt energieverbruik om de temperatuur overdag rond de 78 graden te houden en deze tijdens het slapen naar 75 graden te verlagen.

Wacht wat? Denk je dat je bij deze temperaturen doodvriest of smelt met je thermostaat? Nou ja, dat zal niet gebeuren, maar het kan even wennen zijn, dus breng de verandering geleidelijk aan met behulp van je programmeerbare thermostaat om die temperaturen in de loop van een week te bereiken, zodat je eraan went.

Soorten programmeerbare thermostaten

7 dag – biedt de meeste flexibiliteit omdat u de temperatuur kunt instellen op basis van wat er op verschillende dagen van de week in uw huis gebeurt.

5-11 – biedt een verwarmings- en koelprogramma van een week voor weekdagen en verschillende programma's voor weekends.

5-2 – is hetzelfde als de 5-11, behalve dat deze niet de optie zaterdag/zondag biedt

1 week – is de minst flexibele keuze omdat u slechts één verwarmings-/koelingsplan voor de week kunt hebben

Voordat u een programmeerbare thermostaat koopt, moet u weten of u centrale verwarming of koeling, plint- of ovenverwarming heeft. Zorg ervoor dat u een programmeerbare thermostaat kiest die compatibel is met uw verwarmings- en koelsysteem.

Tips voor het instellen van uw programmeerbare thermostaat

Ten eerste wilt u waarschijnlijk de fabrieksinstellingen wijzigen. Ze zouden op de planning van een typisch Amerikaans gezin moeten staan, maar daar is geen rekening mee gehouden met vakanties, iedereen die thuis werkt of wanneer je op vakantie gaat. U wilt uw thermostaat aanpassen aan uw unieke, typische schema.

De meeste programmeerbare thermostaten bieden de volgende instellingen:

  • Wakker
  • In slaap
  • Vertrekken
  • Opbrengst

Sommige modellen bieden ook een vakantiemodus.

Voor de zomermaanden raadt het ministerie van Energie aan dat u de temperatuur in uw huis overdag op 78 graden instelt wanneer u van plan bent buitenshuis te zijn. Stel de thermostaat in om het huis geleidelijk af te koelen, ongeveer 30 minuten voordat u van plan bent de rest van de dag en avond terug te keren.

Draai de temperatuur 's nachts terug naar ongeveer 73-75 graden, omdat de meeste mensen beter slapen in een koelere omgeving. Je moet je thermostaat zo programmeren dat hij het huis geleidelijk begint af te koelen, ongeveer 30 minuten voordat je van plan bent naar bed te gaan.

Als u op vakantie gaat, schakel dan de airco volledig uit. Ja, het kan een beetje warmer zijn dan u wenst als u terugkomt, maar binnen een uur kan uw airconditioner de temperatuur verlagen naar iets comfortabelers.

Voor de wintermaanden zet je de thermostaat op 68 graden als je thuis bent, en op 60 graden als je niet thuis bent en terwijl je slaapt. U kunt een programma instellen dat uw huis geleidelijk begint op te warmen, ongeveer 30 minuten voordat u van plan bent er weer naartoe te gaan, en de temperatuur laat dalen, beginnend een uur tot 30 minuten voordat u van plan bent naar bed te gaan.

Als u in de winter de stad uit gaat, kunt u uw thermostaat nog lager instellen, tot 55 tot 58 graden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de leidingen bevriezen. Lager dan 55 graden gaan wordt niet aanbevolen.

Meer tips om warm of koel te blijven

Gordijn, zonwering en ventilatoren!

Om in de zomer de hitte van de dag buiten uw huis te houden, sluit u de gordijnen en zonwering om de zon tegen te houden voordat u vertrekt. Wanneer u thuiskomt, kunt u de kasten die geen direct zonlicht krijgen, openen.

Gebruik plafondventilatoren op de zomerstand (de bladen draaien tegen de klok in) om gekoelde lucht te laten circuleren, of gebruik een vrijstaande ventilator. Dit is alleen effectief om u een koeler gevoel te geven als de ventilatoren koele lucht circuleren, aangezien ze deze niet uit zichzelf koelen. Als de lucht al warm is, hoeft de ventilator alleen maar warme lucht rond te bewegen.

Open in de winter de zonwering en gordijnen die de meeste zon krijgen om het interieur warm te houden. Sluit ze 's nachts om warmteverlies te voorkomen. Zorg ervoor dat u uw plafondventilatoren op de winterstand heeft gezet (de bladen draaien met de klok mee) om ook de warme lucht te helpen circuleren.

Om u te helpen zich aan deze temperaturen aan te passen in de zomer, gebruikt u katoenen lakens, draagt ​​u lichte kleding in bed, en een koele douche vlak voordat u in slaap valt, verlaagt uw lichaamstemperatuur en zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

Houd in de winter een trui of sweatshirt bij de hand om aan te trekken en gebruik 's nachts zwaardere dekens. Je lichaam is een wonderbaarlijk efficiënte warmteproducent, dus vang die warmte op om wat geld te besparen op je verwarmingskosten.

Energieaudits voor thuis

Als u dit leest omdat uw energierekening te hoog lijkt, overweeg dan een energieaudit voor uw huis. Het kan zijn dat uw huis warmte verliest door onvoldoende isolatie, of door geconditioneerde lucht die uit tochtige ramen en deuren ontsnapt.

Het laten uitvoeren van een professionele energie-audit voor uw woning is een kleine investering die u op termijn veel geld kan besparen. Door ervoor te zorgen dat u geen lucht verwarmt of koelt die ontsnapt uit slecht afgedichte ramen of een deur met openingen tussen het kozijn en het kozijn, kunt u het koelen en verwarmen van uw huis betaalbaarder maken. Door wat isolatie toe te voegen waar dat ontbreekt, kunt u uw energierekening ook aanzienlijk verlagen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0