De 10 belangrijkste voordelen van sproeischuimisolatie voor uw huis


benefits-of-spray-foam-insulation De 10 belangrijkste voordelen van sproeischuimisolatie voor uw huis

Voor huiseigenaren zijn er tal van voordelen van sproeischuimisolatie. In onze ogen is dit de allerbeste isolatieoptie op de markt.

Sproeischuimisolatie bestaat uit twee hoofdcomponenten: isocyanaat en polyolhars. Wanneer ze met elkaar worden gemengd, zetten ze uit en stollen ze tot een schuim. Door het uitzettende karakter van spuitschuim kan het zich aanpassen aan onregelmatige vormen en een naadloze, luchtdichte afdichting creëren, waardoor het een effectieve oplossing is voor zowel isolatie als luchtafdichting in woongebouwen.

Blijf lezen voor meer informatie over het volgende voordelen van spuitschuimisolatie:

 1. Uitstekende thermische weerstand
 2. Goede luchtafdichting
 3. Betere luchtkwaliteit
 4. Verbeterde klimaatbeheersing
 5. Spuitschuim creëert een vochtbarrière
 6. Spuitschuim is bestand tegen schimmels
 7. Houdt beestjes buiten
 8. Levensduur
 9. Ruisreductie
 10. Het verlagen van de energierekening

Voordeel #1: Uitstekende thermische weerstand

Van alle beschikbare isolatiemogelijkheden heeft polyurethaanspuitschuim de hoogste weerstand tegen hitte. Dit is van cruciaal belang voor het effectief beheren van de temperatuur in uw huis en het beheersen van uw energierekening.

De isolatie van woningen wordt beoordeeld op basis van de thermische weerstand, die wordt gemeten met behulp van een eenheid die de R-waarde wordt genoemd. De R-waarde kwantificeert het vermogen van het isolatiemateriaal om de warmteoverdracht te weerstaan. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatieprestaties.

Voordeel #2: Goede luchtafdichting

Het is een veel voorkomende misvatting dat isolatie alle hoeken en gaten van een huis vult. De meeste isolatiematerialen kunnen dit niet. Lucht kan nog steeds door kleine kieren en kieren uw huis in en uit bewegen.

Sproeischuim heeft een dubbele functie: het isoleert niet alleen de ruimte, maar sluit het ook luchtdicht af. Polyurethaanschuim zet uit wanneer het wordt aangebracht, waardoor het bij uitstek geschikt is voor het opvullen van scheuren en gaten. Hierdoor ontstaat een goede afdichting die tocht en luchtbeweging minimaliseert.

“Alleen spuitschuimisolatie (of hardschuimplaten die op de juiste manier op een oppervlak zijn afgedicht) zijn bedoeld om zowel te isoleren als luchtdicht te maken, hoewel dicht opeengepakte losse isolatie ook enig vermogen kan hebben om luchtlekken te vertragen.”

Isolerende Colorado-huizenColorado Staatsuniversiteit

Voordeel #3: Betere luchtkwaliteit

Slecht geïsoleerde woningen hebben een slechte luchtkwaliteit. Stof en allergenen kunnen vrijer door de lucht stromen als er onvoldoende isolatie is. Dit kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen, van verergerende allergieën tot astma en andere aandoeningen van de luchtwegen.

Sproeischuimisolatie kan de ruimtes met luchtlekken in uw huis afdichten. Hierdoor kan de luchtkwaliteit verbeteren, wat resulteert in een betere gezondheid voor de bewoners.

OPMERKING: Het is het beste om een ​​professionele isolatieaannemer de isolatieschuimisolatie te laten installeren. Huiseigenaren die het zelf proberen te doen, kunnen merken dat spuitschuim onaangename geuren en dampen afgeeft als het materiaal niet op de juiste manier wordt gemengd en aangebracht.

Voordeel #4: Verbeterde klimaatbeheersing

Onvoldoende of beschadigde isolatie kan uw huis koud en tochtig achterlaten in de winter en ondraaglijk warm in de zomer. Het kan u ook opvallen dat de verwarming of airconditioning steeds maar aanstaat, maar dat de temperatuur nooit constant is.

Lees meer: ​​Veelvoorkomende problemen met isolatie

De combinatie van thermische isolatie en luchtafdichting door spuitschuim draagt ​​bij aan een consistentere binnentemperatuur. Huiseigenaren kunnen genieten van een stabielere en comfortabelere leefomgeving zonder last te hebben van onophoudelijke temperatuurschommelingen.

Voordeel #5: Spray Foam Creëert een vochtbarrière

De aanwezigheid van gaten en scheuren in buitenmuren kan ervoor zorgen dat er meer dan alleen lucht uw huis binnensluipt. Vocht kan ook binnendringen via kleine scheuren en spleten als deze niet voldoende zijn afgedicht en beschermd met de juiste isolatie of vulmiddel. Overtollig vocht kan leiden tot problemen zoals schimmel en meeldauw, vooral in gebieden met een hoge luchtvochtigheid.

Sproeischuimisolatie fungeert zowel als effectief vulmiddel als als isolatie. En omdat het ondoordringbaar is voor water, blijft het materiaal intact als er ooit een overstroming of vocht in uw huis komt.

spray-foam-insulation-benefits-878x1024 De 10 belangrijkste voordelen van sproeischuimisolatie voor uw huis

Voordeel #6: Spuitschuim is bestand tegen schimmels

Schimmel kan ernstige schade aan uw huis veroorzaken en uw gezondheid in gevaar brengen. Sporen nestelen zich vaak in isolatiematerialen zoals glasvezel, cellulose, minerale wol, maar NIET in spuitschuim.

Naast waterbestendigheid is de voordelen van spuitschuimisolatie omvatten ook weerstand tegen schimmelverontreiniging. Sproeischuim bestaat uit een inert polymeer dat geen voedselbron is voor bacteriën en schimmels.

Voordeel #7: Houdt beestjes buiten

Sproeischuimisolatie is niet alleen een thermische barrière. Het barricadeert ook de kleine openingen die insecten, knaagdieren en ander ongedierte graag gebruiken om uw huis binnen te komen.

Dierenindringers gebruiken vaak isolatiematten, rollen en losse vulling voor strooisel. Sproeischuimisolatie biedt ondertussen noch voedsel noch onderdak. Hierdoor verkleint u de kans op een plaag en de daarmee samenhangende gezondheidsrisico's en schade aan uw woning.

Voordeel #8: Levensduur

Spuitschuimisolatie heeft een onbepaalde levensduur. Het bezinkt of verslechtert niet in de loop van de tijd, waardoor duurzame en consistente thermische prestaties worden geboden.

Er zijn twee soorten sproeischuimisolatie: gesloten cel en open cel. Van de twee gaat spuitschuim met gesloten cellen doorgaans langer mee omdat het stijf is en zijn vorm beter behoudt. Beide opties gaan lang mee en bieden tientallen jaren lang superieure isolatie onder ideale omstandigheden.

Lees meer: ​​Hoe lang gaat spuitschuimisolatie mee?

Voordeel #9: Ruisonderdrukking

Op de juiste dikte kan spuitschuim ook helpen de overdracht van luchtgeluiden te verminderen. Dit is vooral voordelig voor huiseigenaren die een stiller en comfortabeler binnenklimaat willen creëren.

Voor alle duidelijkheid: het installeren van spuitschuim is niet hetzelfde als geluidsisolatie. Sproeischuimisolatie dempt het geluid, maar verhindert niet dat het geluid zich tussen kamers verspreidt of buitenshuis hoorbaar is. Voor veel huiseigenaren is het eenvoudigweg verminderen van het geluid echter voldoende.

Voordeel #10: Verlaging van de energierekening

Het maximaliseren van de energie-efficiëntie van uw huis is een van de belangrijkste voordelen van spuitschuimisolatie. Hoe efficiënter uw huis is, hoe minder geld u hoeft uit te geven aan het verwarmen en koelen van het huis.

Alle soorten woningisolatie kunnen huiseigenaren helpen de efficiëntie te verbeteren. De onovertroffen thermische weerstand en duurzaamheid van spuitschuimisolatie resulteren echter in een optimale besparing op de energierekening op lange termijn.

Ontdek zelf de voordelen van spuitschuimisolatie!

Het isoleren van uw huis met spuitschuim heeft een aantal voordelen, maar het is belangrijk om te bepalen of het geschikt is voor uw specifieke behoeften en doelen. Uw budget is een andere belangrijke overweging.

Neem vandaag nog contact op met REenergizeCO voor meer informatie over onze sproeischuimisolatiediensten!

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0