De top 10 voordelen van zonnepanelen


what-are-the-benefits-of-solar-panels-1024x536-1 De top 10 voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn enorm. Zonne-energie is een cruciaal onderdeel van het hernieuwbare energienetwerk van Colorado, dat meer dan een derde van de elektriciteit van de staat opwekt. Huiseigenaren kunnen ook genieten van een aantal voordelen als ze zonnepanelen installeren.

1. Bespaar u geld

Zodra er zonnepanelen op uw dak zijn geïnstalleerd en het systeem is geactiveerd, begint u met het produceren van uw eigen energie. Dit resulteert vrijwel direct in een lagere maandelijkse energierekening. (Of u kunt uw energierekening volledig elimineren als u ‘off the grid’ gaat.)

Hoe substantieel zijn de besparingen? Het hangt af van factoren zoals:

 • De grootte van uw panelen
 • Hoe ze zijn geïnstalleerd
 • Hoeveel energie je verbruikt
 • Hoeveel zonlicht krijgt u waar u woont?
  • OPMERKING: Zonnepanelen kunnen zelfs op bewolkte dagen aanzienlijke energie uit de zon halen.

Afhankelijk van deze en andere factoren kunnen uw zonnepanelen zelfs meer elektriciteit produceren dan uw huishouden verbruikt. Lokale nutsbedrijven bieden een aantal prikkels (zoals nettometing) die huiseigenaren crediteren die stroom teruggeven aan het net, wat elke maand tot extra besparingen leidt.

2. Energie-onafhankelijkheid

Van zwaar weer tot cyberaanvallen: het elektriciteitsnet van Colorado zal naar verwachting de komende jaren met een aantal uitdagingen te maken krijgen. Huiseigenaren die in zonnepanelen investeren, bevinden zich in de beste positie om eventuele stroomstoringen, stroomstoringen en onderbrekingen in de dienstverlening te ‘verhelpen’.

De zon zorgt overdag voor elektriciteit. Door een zonnebatterij te installeren, kunt u extra elektriciteit opslaan om uw huis 's nachts van stroom te voorzien, op dagen dat er minder stroom wordt geproduceerd en in het geval van een stroomstoring.

3. Waarde toevoegen aan uw huis

Woningen met zonnepanelen zijn een hot commodity. Ze zijn aantrekkelijk voor kopers die geld willen besparen op elektriciteit en voor degenen die hun CO2-voetafdruk willen minimaliseren; deze gevoelens overlappen elkaar vaak.

Als u uw huis verkoopt nadat u zonnepanelen heeft geïnstalleerd, verkoopt u het huis waarschijnlijk sneller en voor een prijs boven de vraagprijs (meestal tussen de 4 en 5%). Dat vertaalt zich in een extra $10-$15k in een vastgoedmarkt als Denver.

Lees meer: ​​Verhoogt zonne-energie de waarde van uw huis?

4. Belastingvoordelen

Recente wijzigingen in de federale wetgeving hebben enorme belastingvoordelen voor zonnepanelen gecreëerd. Huiseigenaren die in de periode 2022–2032 een zonne-energiesysteem installeren, komen in aanmerking voor een heffingskorting van 30%.

Een heffingskorting vermindert de hoeveelheid belasting die u moet betalen. Alle kosten die verband houden met de installatie en activering van het systeem kunt u declareren bij uw belastingaangifte. Dit omvat de kosten van alle apparatuur, arbeidskosten en meer. Als u dit doet, kunt u dit jaar aanzienlijke besparingen op uw belastingen realiseren.

5. Optimale energieopwekking

Volgens Xcel Energy is de vraag naar elektriciteit (en dus de kosten voor klanten) het grootst tussen 13.00 uur en 19.00 uur. De meeste energiebedrijven beschouwen dit ook als piekuren.

De voordelen van zonnepanelen worden duidelijk als je bedenkt dat de zon tijdens deze piekuren het felst schijnt. Terwijl andere klanten op dit moment een premie betalen om hun huis van stroom te voorzien, zullen huiseigenaren met zonne-energie daadwerkelijk geld kunnen besparen.

Lees meer: ​​Hoe u zonne-energie kunt maximaliseren

6. Elektriciteit op lange termijn voor uw huis

Zonnepanelen zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen directe schokken door hagel en zware sneeuwophopingen. Na twintig jaar continu gebruik zullen zonnepanelen met een A-rating nog steeds op 90% van hun oorspronkelijke capaciteit werken. Dit maakt ze tot een kosteneffectieve investering op de lange termijn, omdat u jarenlang of zelfs tientallen jaren op elektriciteit kunt besparen.

7. Weinig tot geen onderhoud

Daarom geven wij onze klanten 25 jaar garantie op de door ons geïnstalleerde zonnepaneelsystemen. Ons team verzorgt alle inspectie- en onderhoudswerkzaamheden, zodat u dat niet hoeft te doen!

Lees meer: ​​Wat is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen?

8. Uw voertuig van stroom voorzien

De meeste mensen associëren de voordelen van zonnepanelen met het verminderen van het elektriciteitsverbruik van huishoudens. Innovaties op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s) maken het echter ook mogelijk dat een zonne-energiesysteem voor woningen als brandstof voor uw auto kan dienen.

De populariteit van elektrische auto’s neemt toe. Automobilisten willen minder uitgeven aan benzine en de uitstoot van hun auto verminderen. Een van de grootste obstakels was de moeilijkheid om het voertuig op te laden; Je kunt immers niet zomaar naar het tankstation gaan.

Apparatuur zoals de SolarEdge Smart EV Charger kan u nu helpen groen te worden, zowel thuis als onderweg. Een deskundige zonne-aannemer kan ervoor zorgen dat welke EV-lader u ook kiest, compatibel is met uw zonnepaneelsysteem.

9. Goed voor de planeet

Naast de voordelen van zonnepanelen voor uw woning, is kiezen voor zonne-energie ook een winst voor het algemeen belang. Experts beschouwen zonne-energie als een van de veiligste en meest milieuvriendelijke alternatieve energiebronnen om de volgende redenen:

 • Zonne-energie produceert geen broeikasgassen
 • Het is duurzaam en eindeloos hernieuwbaar
 • Het proces van het opwekken van zonne-energie veroorzaakt geen geluidsoverlast
 • Zonne-energie is niet giftig voor de menselijke gezondheid, wat zich vertaalt in een langere levensverwachting en lagere zorgkosten
 • Zonne-energie vereist heel weinig water voor onderhoud
 • In tegenstelling tot sommige andere energiebronnen draagt ​​zonne-energie niet bij aan de watervervuiling
 • Zonne-energie is niet kwetsbaar voor droogte en is over het algemeen bestand tegen natuurrampen

De zonne-energie raakt pas op als de zon opbrandt, wat nog heel, heel lang duurt! En nog meer goed nieuws: het plaatsen van zonnepanelen op uw huis vermindert de zon geenszins. De roggen zijn er zodat jij vrijelijk kunt oogsten!

10. Verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

Ondanks de vooruitgang op het gebied van zonne-energie en andere alternatieve energiebronnen, zijn fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas en olie nog steeds verantwoordelijk voor het grootste deel van de energieproductie. In Colorado bijvoorbeeld is nog steeds ongeveer 60% van onze elektriciteit afkomstig van fossiele brandstoffen.

Een wijdverbreid gebruik van zonne-energie onder huishoudens zou de vraag naar fossiele brandstoffen verminderen. Dit zou op zijn beurt de gevolgen van de klimaatverandering kunnen helpen vertragen.

Ontdek zelf de voordelen van zonnepanelen!

Voordat u overgaat op zonne-energie, raden wij u aan een energie-audit voor uw huis uit te voeren. Ons team zal uw energierekeningen van het afgelopen jaar beoordelen en eventuele problemen identificeren die moeten worden aangepakt om de zonnepanelen op optimale capaciteit te laten werken. Als u besluit verder te gaan, zullen onze zonne-teamleden alle aspecten van het ontwerp, de installatie en de activering van uw systeem afhandelen.

Benieuwd naar de voordelen van zonnepanelen voor uw woning? Neem vandaag nog contact op met REenergizeCO!

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0