Heeft de zomertijd invloed op uw zonne-energiesysteem?


solar-panels-daylight-saving-time Heeft de zomertijd invloed op uw zonne-energiesysteem?

Zomertijd is het deel van het jaar waarin zonne-energie echt tot zijn recht komt. Lange, zonnige dagen bieden volop mogelijkheden om energie voor uw huis op te wekken.

Als de zomertijd echter ten einde loopt, kunt u zich zorgen maken dat uw zonne-energiecapaciteit wordt aangetast. Zullen kortere daglichturen zich vertalen in minder energie voor uw huis? Moet u in de winter en het vroege voorjaar meer afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet?

Het goede nieuws is: zonne-energie kan de overstap naar de standaardtijd prima doorstaan! Met een paar aanpassingen kom je met voldoende vermogen de winter door.

Hier zijn antwoorden op 6 van de meest gestelde vragen die we krijgen over wat het terugdraaien van de klok betekent voor een zonne-energiesysteem:

1. Moet ik een batterij installeren?

Of u nu zonne-energie overweegt of al over een systeem beschikt, een back-upbatterij kan uw angst wegnemen over het opwekken van energie als er minder zonlicht is.

Batterijen werken samen met zonnepanelen. Wanneer u niet alle stroom verbruikt die uw systeem gedurende de dag produceert, slaat de batterij het overschot op voor later gebruik. Als u dus energie overhoudt als de zon ondergaat, blijft de batterij uw huis van stroom voorzien zonder dat u energie van het elektriciteitsnet hoeft te halen.

Accu's kunnen worden geïnstalleerd als onderdeel van uw zonne-energiesysteem, of u kunt ze later toevoegen. Over het algemeen kunt u het beste contact opnemen met een ervaren zonne-energieprofessional om u te helpen bij het installeren van de accu, zodat deze veilig en correct is aangesloten op uw thuissysteem.

2. Moet ik mijn bomen snoeien?

Schaduw is ingebouwd in het initiële zonnemodel. We moedigen het kappen of zelfs snoeien van bomen niet aan om meer zonlicht op de panelen te krijgen.

Wij vragen u wel om geen nieuwe bomen voor zonnepanelen te planten. Als je nieuwe bomen plant, plant ze dan aan de oost- en westkant van je huis in plaats van aan de zuidkant.

3. Hoe moet ik mijn energieverbruik controleren?

Een van de geneugten van het hebben van een zonne-energiesysteem is dat u de besparingen in realtime kunt zien. Moderne zonnepanelen bevatten software die gegevens over de opwekking en het gebruik van energie rechtstreeks naar uw smartphone of thuiscomputer levert, zodat u kunt zien op welke momenten van piekgebruik het systeem de meeste stroom genereert, en meer.

Met deze inzichten kunt u het hele jaar door energie besparen. Wanneer de dagen echter korter zijn, is het nog belangrijker om uw piekuren voor energieverbruik te kennen.

Als u voornamelijk energie verbruikt tijdens de (nieuwe) uren met daglicht, zult u waarschijnlijk een minimale impact op uw energieverbruik of elektriciteitsrekening merken zodra de zomertijd voorbij is. Als u echter merkt dat u 's avonds en 's nachts meer energie verbruikt, wilt u wellicht uw energiegewoonten in uw huis heroverwegen, zodat u niet van het elektriciteitsnet hoeft te putten of overtollige stroom uit uw accu hoeft te verbruiken.

Lees onze blog voor energiebesparende tips.

4. Moet ik mijn zonnepanelen verplaatsen?

We vragen dat alle klanten hun panelen op hun plaats laten gedurende de levensduur van het systeem. Als u uw huis een nieuw dak geeft, mogen alleen gecertificeerde professionals zonnepanelen verwijderen.

5. Moet ik vooruit plannen als de weersvoorspelling sneeuw vraagt?

Hoewel de standaardtijd kortere dagen met zich meebrengt, betekent dit ook dat de zon eerder schijnt dan tijdens de zomertijd. Als u uw energieverbruik kunt aanpassen naar eerder op de dag, zou u nog steeds een besparing op uw elektriciteitsrekening moeten zien.

De overstap naar de standaardtijd brengt echter veranderingen met zich mee die moeilijker te voorspellen zijn: het winterweer. Of het nu gaat om sneeuwval, een bewolkte dag of een andere weersgebeurtenis, het is belangrijk om te weten wat Moeder Natuur brengt, zodat u voorbereid kunt zijn op mogelijke onderbrekingen van uw zonne-energieproductie.

Het goede nieuws is dat het weer in Colorado in een mum van tijd verandert. Een sneeuwstorm kan binnen enkele uren plaatsmaken voor een heldere, zonnige dag. Hoewel het belangrijk is om de weersvoorspelling voor uw regio te controleren, hoeft u zich dus niet al te veel zorgen te maken over de gevolgen van het winterweer voor de algehele stroomvoorziening van uw huis.

6. Moet ik sneeuw en ijs verwijderen?

Zonnepanelen met een A-label hebben geen onderhoud nodig. Natuurlijk levert het een dag eerder sneeuwvrij maken je nog een productiedag op, maar het is niet de moeite waard om op een besneeuwd dak te stappen.

Neem vandaag nog contact op met onze experts op het gebied van zonne-energie

We bieden meerdere flexibele financieringsopties met een korting van $ 0.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0