Heeft mijn zonne-energiesysteem onderhoud nodig?


solar-panel-maintenance Heeft mijn zonne-energiesysteem onderhoud nodig?

Uit onderzoek is gebleken dat zorgen over onderhoud een grote toetredingsdrempel voor nieuwe technologie kunnen vormen.

Zelfs als ze er eenmaal van overtuigd zijn dat zonnepanelen de waarde van hun huis zullen verhogen en geld zullen besparen, zullen veel huiseigenaren nog steeds alles vermijden dat waarschijnlijk aanzienlijk onderhoud vergt.

Een van de eerste vragen die we horen van huiseigenaren die aan het hek staan ​​in Colorado is: “Heeft mijn zonne-energiesysteem onderhoud nodig?”

Gelukkig hebben we goed nieuws:

Groot onderhoud zelden nodig

De huidige zonnepanelen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Ze hebben geen bewegende delen, ze zijn ontworpen om intens zonlicht te weerstaan ​​(dat is eigenlijk hun hele bestaansreden), en ze houden zich goed staande in verschillende klimaten en weerpatronen.

In feite wordt verwacht dat het gemiddelde residentiële zonnepaneelsysteem 25 tot 30 jaar lang consistent zal presteren met weinig tot geen onderhoud.

Zelfs na dertig jaar gebruik en zonder noemenswaardig onderhoud voorspellen deskundigen dat de gemiddelde huiseigenaar nog steeds kan verwachten dat zijn panelen minstens 85% van de piekvermogensprestaties leveren.

Maar een beetje basisreiniging is een goed idee

Deskundigen moedigen huiseigenaren aan om een ​​paar keer per jaar vuil en stof van hun panelen te wassen (aanbevelingen variëren van twee tot vier keer per jaar). Laat een algemene visuele inspectie van het oppervlak van de panelen uw leidraad zijn.

Het idee is om alles wat het zonlicht op enig deel van uw paneel zou kunnen blokkeren, schoon te maken, bijvoorbeeld:

  • Vogelpoep
  • Bladeren
  • Stuifmeel
  • Aarde
  • Stof
  • Vuil

Vraagt ​​u zich af hoe u uw zonnepanelen schoon kunt maken? Hier is een stapsgewijze handleiding:

Stap 1: Zet uw tuinslang aan.

Dat is het! Je bent klaar. Een simpele spray van de slang is in de meeste gevallen voldoende. Deskundigen raden aan dit 's ochtends of 's avonds te doen en zeer koud water te vermijden (je wilt geen extreem temperatuurverschil tussen het water en het oppervlak van het paneel, omdat hierdoor de panelen kunnen barsten).

Wil je geen gedoe met een slang? Er zijn professionele schoonmaakdiensten voor zonnepanelen beschikbaar. Sommige mensen installeren zelfs sprinklersystemen met zonnepanelen op hun dak. Maar zo ver hoef je niet te gaan. Een tuinslang klaart in de meeste gevallen de klus.

“Heeft mijn zonne-energiesysteem onderhoud nodig?” je vraagt. Een stuk minder dan uw tuin, dat is zeker!

Garanties op zonne-energie zorgen voor gemoedsrust

De meeste zonnepanelenfabrikanten bieden een garantie die uw zonnepanelen jarenlang dekt. Veel garanties garanderen zelfs 85% prestatie gedurende 25 jaar of langer. En als er om wat voor reden dan ook geen garantie op uw paneel zit, heeft u wellicht de mogelijkheid om er achteraf een te kopen.

Iedereen die zich zorgen maakt of zijn zonne-energiesysteem onderhoud nodig heeft, kan een enorme gemoedsrust vinden in een garantie. In het onwaarschijnlijke geval dat er substantieel onderhoud nodig is, is de garantie er om de dag te redden.

Onderhoudsarme/onderhoudsvrije zonne-energiesystemen winnen snel aan populariteit

De drang naar zonne-energie in de Verenigde Staten laat al lang op zich wachten. In de beginjaren leek het een fantasie. En zelfs nog maar een paar decennia geleden leek zonne-energie nog steeds een leuk idee, maar onpraktisch voor de gemiddelde Amerikaan.

Maar dat is allemaal snel veranderd. In nieuwbouwwijken zijn zonnepanelen inmiddels de norm.

  • 2011 was het eerste jaar dat woonhuizen (geen commerciële bedrijven) de grootste afnemers van zonne-energie werden, een trend die sindsdien is blijven bestaan.
  • 2016 was het eerste jaar dat het aantal consumenten van residentiële zonne-energie in Amerika binnen een periode van twaalf maanden verdubbelde. Dat was hetzelfde jaar waarin zonne-energie voor het eerst op nummer 1 stond als de meest geïnstalleerde energiebron.
  • En nu Californië van plan is om zonnepanelen op nieuwe huizen te eisen, zullen de meeste nieuwe huizen in die staat in 2020 naar verwachting over zonne-energie beschikken. Hoewel Colorado nog niet zo ver is gegaan, loopt Denver niet ver achter en staat het nu op de ranglijst. #8 landelijk voor zonnepanelen per hoofd van de bevolking (en #9 voor zonnecapaciteit).

Dus wat is er veranderd? Welnu, zonne-energie is efficiënter, betrouwbaarder, betaalbaarder en aantrekkelijker geworden. De panelen van vandaag zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook in een andere zin aantrekkelijk: ze gaan gepaard met grote belastingvoordelen, lagere energierekeningen, een hogere woningwaarde en gemoedsrust.

Ongetwijfeld heeft de onthulling dat zonne-energiesystemen niet veel onderhoud nodig hebben, ook hier in Colorado bijgedragen aan de brede acceptatie ervan.

Heeft uw zonne-energiesysteem onderhoud nodig? Helemaal niet veel. En naarmate meer mensen dat antwoord begrijpen, zal het aantal zonnepanelen in Denver en Fort Collins blijven groeien.

Plan een Home Energy Audit in Denver of Fort Collins, CO

Een goede eerste stap is het plannen van een energieaudit voor uw woning met ons team van experts. We kunnen bepalen waar en hoe uw huis energie verliest, en we identificeren de meest kosteneffectieve manieren om dit om te keren.

Lees meer over een energieaudit voor uw huis in Denver, CO en neem vandaag nog contact op met ons kantoor om de uwe te plannen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0