Hoe lang duurt het om break-even te draaien met zonnepanelen?


breaking-even-with-solar-panels Hoe lang duurt het om break-even te draaien met zonnepanelen?

Betalen zonnepanelen zichzelf? Het is een van de grote vragen die alle huiseigenaren stellen als ze overwegen om op zonne-energie te gaan werken. Het antwoord is uiteindelijk ‘ja’, maar het kan een uitdaging zijn om te bepalen hoe lang het duurt.

Meerdere factoren beïnvloeden de ROI op zonnepanelen. Soms kan een systeem zichzelf in slechts vijf jaar terugbetalen, terwijl het bij andere 8 tot 10 jaar of langer duurt.

Wat kosten zonnepanelen vooraf?

De gemiddelde kosten van een zonne-energiesysteem in Colorado bedragen ongeveer $ 15.000. Denk hierbij aan de zonnepanelen en andere componenten, waaronder de omvormer, montagebeugels, vermogensmeter etc.

Een aantal verschillende prikkels en kortingen zullen de initiële kosten verlagen. Bovendien heeft de manier waarop u voor zonne-energie betaalt invloed op zowel de initiële investering als de tijd die nodig is om het systeem af te betalen.

Optie 1: Volledig betaald

Als u vooraf de volledige kosten van het systeem betaalt, moet u het contante bedrag dat u hebt betaald, aftrekken van eventuele kortingen, stimuleringsmaatregelen en heffingskortingen. Het getal dat u overhoudt vertegenwoordigt het ‘break-even’-punt, of de hoeveelheid geld die u moet besparen op elektriciteit met zonne-energie, zodat het systeem zichzelf terugbetaalt (ook wel de ‘terugverdientijd van zonne-energie’ genoemd).

Energietarieven kunnen veranderen, wat van invloed kan zijn op de tijd die nodig is om de initiële kosten van zonnepanelen en het systeem als geheel af te betalen. Over het geheel genomen is de berekening van de ROI uit zonne-energie in dit scenario echter relatief eenvoudig, omdat de initiële kosten een solide cijfer vertegenwoordigen.

Optie 2: Zonnelening

Sommige huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in zonne-energie, maar het zich niet kunnen veroorloven om het systeem in één keer te betalen, zullen een zonnelening afsluiten. Een verscheidenheid aan financiële instellingen en specifieke kredietverstrekkers voor zonne-energie bieden deze leningen aan, elk met verschillende vereisten voor aanbetalingen en rentetarieven.

Wanneer u een zonnelening afsluit, betaalt u vooraf minder voor het systeem. Naast het afbetalen van de hoofdsom van de lening, wordt er echter ook rente in rekening gebracht. Als u een zonnelening heeft, kan het daarom langer duren voordat het systeem zichzelf terugbetaalt.

Wanneer betaalt mijn zonne-energiesysteem zichzelf terug?

Zonne-energie is niet one size fits all. Om de meeste waarde te verkrijgen, moet het systeem aan uw huis worden aangepast. Een aantal verschillende factoren zullen niet alleen de initiële kosten van zonnepanelen beïnvloeden, maar ook de duur van de terugverdientijd van de zonne-energie:

Het is belangrijk om een ​​doel voor ogen te hebben hoeveel u maandelijks wilt besparen op energie wanneer uw systeem is geactiveerd. Op het meest basale niveau wordt de vraag wanneer zonnepanelen zichzelf terugbetalen het meest effectief aangepakt door uw maandelijkse elektriciteitsverbruik te vergelijken met de maandelijkse output van uw systeem, en dit vervolgens te vermenigvuldigen met 12 om een ​​jaarlijkse schatting te krijgen van uw zonne-energiebesparingen.

Trek de jaarlijkse schatting af van de totale kosten van de installatie minus belastingvoordelen, kortingen en stimuleringsmaatregelen, en u zou een ruw cijfer moeten krijgen voor het aantal jaren dat nodig zal zijn om de kosten van uw investering volledig terug te verdienen.

Hoe beïnvloeden de elektriciteitskosten de ROI op zonnepanelen?

De belangrijkste factor buiten de controle van huiseigenaren zijn de energiekosten. Wanneer de energiekosten stijgen, zal het langer duren voordat een zonnesysteem dat nog steeds op het elektriciteitsnet is aangesloten, zijn vruchten afwerpt.

Als u echter voor het grootste deel van uw energieproductie afhankelijk bent van zonnepanelen (of volledig van het elektriciteitsnet afgaat), werken de stijgende energiekosten juist in uw voordeel. Hoe minder u afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, hoe kosteneffectiever uw systeem is. En hoe meer geld u bespaart met zonne-energie, hoe sneller het zichzelf terugbetaalt.

De beste manier om de energiebesparing met zonne-energie te maximaliseren, is door een zonne-opslagbatterij te installeren. Overdag zal de batterij extra elektriciteit opslaan die u 's nachts of op bewolkte of stormachtige dagen kunt gebruiken. U kunt (a) de opgeslagen energie zelf gebruiken, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet; of (b) de overtollige energie terug “verkopen” aan het elektriciteitsbedrijf, en uw maandelijkse energierekening wordt op zijn beurt verlaagd (een proces dat bekend staat als nettometing).

Ga aan de slag met uw zonne-energie-installatie

Wij gebruiken alleen zonnepanelen met een A-label. Hoe efficiënter de apparatuur, hoe meer energie er wordt geproduceerd (en hoe meer geld u na verloop van tijd bespaart op elektriciteit). We vragen ook alle incentives en kortingen aan waarvoor u in aanmerking komt, waardoor de kosten vooraf nog verder worden verlaagd.

Bekijk onze transparante prijsinformatie vooraf

Voor service in de omgeving van Denver kunt u bellen (303) 227-1000.

Als u in of rond Fort Collins woont, bel dan alstublieft (970) 323-3191.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0