Hoe lang gaat mijn spuitschuimisolatie mee?


how-long-does-spray-foam-insulation-last Hoe lang gaat mijn spuitschuimisolatie mee?

Er zijn veel isolatiemogelijkheden op de markt, elk met hun voor- en nadelen. Naast de kwaliteit van het materiaal is een lange levensduur een van de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden bij de keuze van isolatie.

Sommige soorten isolatie gaan tientallen jaren mee. Anderen kunnen echter de hele levensduur van uw huis meegaan.

Hoeveel jaar gaat spuitschuimisolatie mee?

Sprayschuimisolatie is gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan is extreem duurzaam. Wanneer toegepast als sproeischuimisolatie, is het materiaal bestand tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen, vochtophoping en de groei van schimmels en andere organismen.

Er zijn twee soorten spuitschuimisolatie: gesloten cel en open cel. Van de twee is sproeischuim met gesloten cellen de effectievere isolator. Het heeft ook de neiging langer mee te gaan vanwege een stijve structuur die zijn vorm beter behoudt in de loop van de tijd en wanneer de isolatie wordt blootgesteld aan de hierboven besproken omstandigheden.

Beide soorten spuitschuimisolatie kunnen 80 tot 100 jaar meegaan, waarbij spuitschuim met gesloten cellen een kleine voorsprong heeft op het gebied van duurzaamheid. Voor de meeste gezinnen vertegenwoordigt dit de levensduur van het huis en nog veel meer!

Verslechtert de isolatie van spuitschuim?

Wanneer de isolatie verslechtert, verliest het materiaal zijn R-waarde (een maatstaf voor hittebestendigheid). Dit kan leiden tot tocht, koude plekken en hogere energierekeningen.

Het verwijderen en vervangen van isolatie kan om verschillende redenen nodig zijn, van waterschade tot activiteiten van dieren. Sproeischuim is echter over het algemeen minder gevoelig voor deze externe factoren dan andere soorten isolatie (behalve in gevallen van aanzienlijke blootstelling, zoals een lekkend dak of een plaag).

Dus wat zorgt ervoor dat de isolatie van spuitschuim verslechtert? Fouten tijdens de installatie zijn het grootste probleem dat de levensduur van spuitschuim verkort.

Wat beïnvloedt de levensduur van sproeischuimisolatie?

Veel voorkomende fouten bij het installeren van spuitschuim zijn:

  • Het niet aanbrengen van de juiste dikte schuim
  • Het niet verwijderen van alle oude isolatie voordat u spuitschuim toevoegt
  • Het niet reinigen van de ondergrond en/of het niet volledig laten drogen van de ondergrond vóór plaatsing
  • Schuimisolatie over de oude isolatie spuiten
  • Er blijven gaten en gaten achter in de te isoleren ruimte
  • Spuitschuim installeren op een oppervlak dat te warm (meer dan 80 graden Fahrenheit) of te koud (lager dan 60 graden Fahrenheit) is

Deze problemen doen zich vaak voor wanneer huiseigenaren een doe-het-zelf-aanpak hanteren bij het aanbrengen van spuitschuimisolatie. Problemen beginnen vaak met de aanschaf van laagwaardige materialen en oneigenlijk gebruik van apparatuur. Deze problemen worden vervolgens verergerd door fouten in het installatieproces.

Een professionele isolatieaannemer weet welk gereedschap hij moet gebruiken, brengt de juiste apparatuur mee, bereidt de ruimte voor op de juiste installatie en voert de klus meteen goed uit. Isolatieprofessionals weten ook waar spuitschuim moet worden toegevoegd voor maximale efficiëntie en hoeveel isolatie er moet worden geïnstalleerd.

Hoe lang gaat spuitschuimisolatie mee in vergelijking met andere materialen?

Hoewel spuitschuim wordt beschouwd als de “gouden standaard” als het gaat om woningisolatie, is het zeker niet de enige optie. Er zijn veel soorten woningisolatie waaruit u kunt kiezen, die elk verschillende voordelen voor huiseigenaren hebben.

Duurzaamheid en levensduur zijn echter twee van de gebieden waarop spuitschuimisolatie vrijwel onaantastbaar is in vergelijking met andere keuzes:

  • Glasvezel isolatie: Glasvezelmatten kunnen binnen 15 tot 20 jaar beginnen te desintegreren. Loose-fill glasvezel kan veel langer meegaan (mogelijk tot 80 of zelfs 100 jaar), maar dit is sterk afhankelijk van gunstige omstandigheden.
  • Cellulose-isolatie: Cellulose-isolatie gaat ongeveer 20 tot 30 jaar mee. De levensduur zal echter korter zijn als de isolatie (die gemaakt is van gerecycled papier) wordt blootgesteld aan ondermaatse omstandigheden.
  • Isolatie van minerale wol: Minerale wol komt het dichtst in de buurt van de levensvatbaarheid van spuitschuimisolatie op de lange termijn. Steenwolisolatie kan meegaan zolang uw huis staat (ongeveer 80-100 jaar). Het installeren van minerale wolisolatie is echter een moeizaam proces. Bovendien vinden veel huiseigenaren het materiaal onbetaalbaar.

Elk type isolatie moet mogelijk worden vervangen als het wordt blootgesteld aan ongunstige omstandigheden. Spuitschuim is echter beter bestand tegen de gemeenschappelijke factoren die ervoor zorgen dat de isolatie verslechtert en zijn effectiviteit verliest.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat spuitschuimisolatie langer meegaat

Onder ideale omstandigheden vereist spuitschuimisolatie zeer weinig onderhoud om de effectiviteit ervan te maximaliseren. Voor het grootste deel is het echt een ‘instellen en vergeten’-oplossing.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de omstandigheden in uw huis waar sproeischuimisolatie is geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld spuitschuimisolatie op zolder installeert, moet u ervoor zorgen dat uw dak in goede staat blijft en eventuele schade onmiddellijk herstelt.

Laaggelegen delen van het huis vereisen dezelfde aandacht. Sproeischuimisolatie is ideaal voor afgewerkte kelders, maar u moet alert blijven op scheuren, lekkages, ongewenste beestjes en andere problemen. Hetzelfde geldt voor kruipruimtes; Het geventileerd en vochtvrij houden van de kruipruimte is essentieel om de effectiviteit van spuitschuimisolatie te garanderen.

Over het algemeen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van temperatuurschommelingen, tocht en andere problemen in uw huis. Dit zijn gezond verstandsaspecten van goed eigenwoningbezit, en geen speciale stappen die u specifiek moet nemen bij sproeischuimisolatie. Als u deze problemen echter opmerkt na het installeren van spuitschuim, kan dit duiden op een probleem met de isolatie.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0