Hoe lang gaat mijn zonnepaneelsysteem mee?


solar-panel-lifespan-what-to-expect Hoe lang gaat mijn zonnepaneelsysteem mee?

Op het eerste gezicht zien zonnepanelen er misschien niet zo sterk uit. Ze zijn relatief licht van gewicht en het glas aan de buitenkant lijkt misschien kwetsbaar voor de elementen.

Waar zijn zonnepanelen van gemaakt?

Zonnepanelen zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn gemaakt van een stevig aluminium frame met daarin een ruit van gehard glas.

Deze laag gehard glas laat een aanzienlijke hoeveelheid zonlicht door en beschermt de zonnecellen binnenin. Zoals het National Renewable Energy Laboratory (NREL) in Golden uit de eerste hand ontdekte, is het gehard glas op zonnepanelen bestand tegen hagel ter grootte van een tennisbal.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen het zonnepaneel en de zonnecellen. Een individuele zonnecel is samengesteld uit kristallijn silicium, wat behoorlijk kwetsbaar is. Andere componenten van het zonnepaneel zorgen voor sterkte en stabiliteit, waardoor het systeem bestand is tegen een breed scala aan reële omstandigheden.

De zonnecellen zijn aan beide zijden ingekapseld met een laag gelamineerd plastic (meestal ethyleenvinylacetaat of EVA). EVA is transparant, waardoor maximale blootstelling aan zonlicht mogelijk is en tegelijkertijd extra stabiliteit en bescherming voor de zonnecellen wordt geboden.

Het laatste onderdeel van de zonnepaneelconstructie is de achterplaat. Naast het ondersteunen en beschermen van het zonnepaneel, isoleert de achterplaat de elektrische componenten.

Zoals u kunt zien, zijn alle componenten van een zonnepaneel gemaakt met het oog op zowel efficiëntie als een lange levensduur. Kwaliteitsconstructie zorgt voor een lange levensduur van de huidige A-gecertificeerde zonnepanelen.

Hoe lang gaan mijn zonnepanelen mee?

Uit onderzoek van NREL blijkt dat zonnepanelen jaarlijks 0,5 procent aan degradatie (efficiëntieverlies) ondervinden. Wat betekent dit? Als een zonnepaneel twintig jaar heeft gewerkt, zal het paneel nog steeds ongeveer 90 procent van de energie produceren die het bij de eerste installatie produceerde.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de langetermijnefficiëntie van zonnepanelen en energiesystemen voor thuis. Deze omvatten:

  • Kwaliteit: Simpel gezegd: niet alle zonnepanelen zijn gelijk. Hoe beter het merk, hoe minder storingsgevoelig de zonnepanelen zijn en hoe langer de apparatuur meegaat.
  • Weer: Hagel is de meest voor de hand liggende weersgebeurtenis die zonnepanelen kan beschadigen, maar wind, sneeuw en ijs (evenals de vries-dooicyclus) kunnen kleine veranderingen veroorzaken die de panelen in de loop van de tijd minder efficiënt maken.
  • Brokstukken: De opeenhoping van stof, vuil, boomtakken en andere rommel kan het zonlicht dat de zonnepanelen bereikt verminderen. Het kan ook de zonnepanelen en de stellingen waarmee het systeem op het dak is gemonteerd, beschadigen.

De beste manier om de levensduur van uw zonnepanelen te maximaliseren, is door samen te werken met een gerenommeerde installateur die gebruik maakt van kwaliteitsapparatuur. Naast het ontwerpen van het systeem voor de grootste efficiëntie, staan ​​vertrouwde installateurs achter hun werk en bieden ze klanten gegarandeerde inspectie en onderhoud van het zonnepanelensysteem.

Hoe vaak moet je zonnepanelen vervangen?

Zonnepanelen hoeven alleen vervangen te worden als ze beschadigd raken of als er een onderdeel kapot gaat. Een combinatie van een goede planning en professionele installatie lost het merendeel van deze problemen op.

Over het algemeen hoeft u een zonnepaneel dus pas te vervangen als het niet meer efficiënt werkt. Dit komt doorgaans overeen met de fabrieksgarantie (bijvoorbeeld: LG biedt een garantie van 25 jaar op zijn A-gecertificeerde zonnepanelen).

In sommige gevallen blijft het zonne-energiesysteem langer bij de woning dan de huiseigenaar die het installeert. Zonnepanelen voegen waarde toe aan elk huis, en het hebben van een systeem dat actief is wanneer u het huis aanbiedt, is een belangrijk verkoopargument.

Hoe lang gaat een zonne-energiesysteem mee?

De levensduur van de zonnepanelen bepaalt slechts een deel van de levensvatbaarheid van uw huisenergiesysteem op de lange termijn. Andere componenten moeten mogelijk vóór de panelen worden gerepareerd of vervangen.

Hoe lang gaan zonne-omvormers mee?

Een omvormer voor zonne-energie zet de energieopbrengst van de zonnepanelen om in elektrische stroom die uw huis van stroom kan voorzien. Gemiddeld gaat de omvormer voor zonne-energie 10 tot 15 jaar mee voordat hij vervangen moet worden.

Hoe lang gaat een zonnebatterij mee?

Opslag op zonne-energie is een enorme zegen voor de energieonafhankelijkheid van uw huis. De batterijback-up kan uw huis van stroom voorzien in het donker, bij slecht weer en/of in geval van een stroomstoring.

De gemiddelde levensduur van een zonne-opslagbatterij is vijf tot vijftien jaar. Huiseigenaren kunnen de levensduur van een zonnebatterij helpen verlengen met innovatieve functies zoals gebruiksduurbeheer. Sommige batterijbewerkingen kunnen zelfs worden beheerd met een app op uw smartphone!

Haal het maximale uit zonnepanelen

Huiseigenaren die op zonne-energie overstappen, merken dat de panelen jaren of zelfs tientallen jaren meegaan – in sommige gevallen zelfs twintig of zelfs dertig jaar. Voordat u besluit te investeren in zonne-energie, is het belangrijk om een ​​bedrijf te vinden dat een systeem kan ontwerpen dat aan uw behoeften voldoet en dat als langetermijnoplossing voor uw huis van stroom kan dienen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0