Hoe opslag van zonnebatterijen het energieverbruik van uw huis kan helpen


managing-home-energy-solar-battery Hoe opslag van zonnebatterijen het energieverbruik van uw huis kan helpen

Huiseigenaren die zonne-energie overwegen, vragen zich vaak af: hoe kan ik mijn huis 's nachts van stroom voorzien? Terwijl een aantal nutsbedrijven in Colorado nettometing aanbieden – een praktijk waarbij klanten worden gecrediteerd voor het terugleveren van zonne-energie aan het elektriciteitsnet van hun gemeenschap en gebruik maken van deze “bank” als de zon onder is – realiseren veel huiseigenaren zich de voordelen van opslag van zonnebatterijen zowel als standalone optie als in combinatie met nettometing.

Door batterijopslag voor uw zonne-energiesysteem te installeren, kunt u uw huis van stroom voorzien zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. U kunt zich veilig voelen omdat u niet alleen weet dat uw huis de hele nacht en bij slecht weer van stroom wordt voorzien, maar dat u ook over een betrouwbare failsafe beschikt in geval van een stroomstoring.

Is opslag op zonne-energie geschikt voor mij?

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij de beslissing om een ​​zonnebatterij te installeren, is het energieverbruik van uw huis. Als u de neiging heeft om overdag alle energie te gebruiken die uw zonnepanelen produceren en vervolgens op het elektriciteitsnet vertrouwt om in uw stroombehoeften te voorzien, is batterijopslag wellicht niet zinvol.

Uw zonne-energiesysteem moet voortdurend extra energie produceren om de batterij opgeladen te houden en uw huis 's nachts en in geval van een stroomstoring van stroom te kunnen voorzien. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel energie uw huishouden verbruikt.

Een ervaren zonne-energie-installatiebedrijf kan u helpen bij het berekenen van het energieverbruik van uw huishouden, u adviseren over de capaciteit van de accu die u nodig heeft om uw huis effectief van stroom te voorzien en de prijsopties bespreken voor het installeren van de batterij of het upgraden van uw huidige systeem.

Waarom heb ik opslag op zonne-energie nodig?

Het installeren van een back-up zonnebatterij heeft een aantal voordelen, waaronder:

  • Gemoedsrust – 's Nachts, tijdens stormen en in het geval van een stroomstoring kunt u gerust zijn, wetende dat u een alternatieve optie heeft om uw huis van stroom te voorzien.
  • Energiebesparingen – Een zonne-opslagbatterij kan op verschillende manieren de lagere rekeningen verhogen die u met zonne-energie geniet. Afhankelijk van de configuratie van de batterij kan opgeslagen zonne-energie uw netto meettegoed vergroten of buiten de daguren als uw belangrijkste energiebron fungeren.
  • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet – Huiseigenaren die op zonne-energie gaan, vinden het heerlijk om minder stroom uit het elektriciteitsnet te kunnen halen. Opslag op zonne-energie vergroot deze onafhankelijkheid, waardoor uw huishouden gebruik kan maken van de reserves aan zonne-energie als de zon niet schijnt.

Het ‘zonne-plus-opslag’-model wordt steeds populairder onder huiseigenaren. Door batterijopslag te combineren met nettometing kunt u optimaal profiteren van de nieuwste zonnetechnologie.

Werkt de opslag van zonnebatterijen met nettometing?

Veel huiseigenaren kunnen de volledige voordelen van zonne-energie benutten door te kiezen voor nettometing in combinatie met hun energievoorziening en het installeren van batterijopslag. In feite hebben huiseigenaren met zonnebatterijopslag en nettometing meerdere opties om hun huis buiten daglicht van stroom te voorzien:

  1. De opgeslagen energie uit de batterij wordt 's nachts verbruikt, waarbij de stroom van het elektriciteitsnet indien nodig het verschil compenseert.
    OF
  2. De huiseigenaar krijgt een vergoeding voor de overtollige energie die overdag wordt geproduceerd en haalt 's nachts stroom uit het elektriciteitsnet, met de batterij als back-up in geval van een storing.

Als alternatief kunnen zonne-opslagbatterijen zo worden geprogrammeerd dat ze alleen buiten de piekuren (de uren met de hoogste energievraag en dus de meeste kosten) stroom van het net betrekken. Dit staat bekend als time-of-use management, en het is een geweldige manier om te voorkomen dat u dure piekuren moet betalen en te besparen op uw energierekening.

Als u nettometing en opslag van zonnebatterijen heeft, is het van cruciaal belang dat uw systeem over een automatische omschakeling beschikt. Wanneer de stroom uitvalt, schakelt deze functie u automatisch over van het elektriciteitsnet naar uw batterijback-up, waardoor een vrijwel naadloze stroomoverdracht wordt gegarandeerd.

Zonne-energiesystemen die door veel andere bedrijven zijn geïnstalleerd, missen de mogelijkheid voor back-up van het laadservicepaneel. Zonder back-up zullen zowel de zonnepanelen als de batterij niet werken als het elektriciteitsnet vanwege een storing geen stroom kan leveren. De automatische omschakelaars op onze systemen met DC-koppeling zijn echter uniek in hun vermogen om energie te blijven opwekken, ongeacht de omstandigheden. toestand van het lokale elektriciteitsnet.

Ontdek de voordelen van opslag op zonne-energie

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0