Hoe u de energie-efficiëntie van ramen kunt verbeteren


how-to-fix-old-drafty-windows Hoe u de energie-efficiëntie van ramen kunt verbeteren

Wilt u de energie-efficiëntie van ramen verbeteren? De ramen in uw huis in Colorado bieden een prachtig uitzicht op de bergen, licht, warmte en ventilatie. Oudere ramen kunnen echter een negatieve invloed hebben op de energie-efficiëntie van uw huis, omdat ze tocht toelaten en slecht geïsoleerd zijn. Uw energiekosten kunnen dramatisch dalen door simpelweg uw oude ramen te vervangen door nieuwe, energiezuinige ramen.

Wij weten dat nieuwe, energiezuinige ramen kan duur zijn, maar het goede nieuws is dat u uw huidige ramen kunt aanpassen om ook hun energie-efficiëntie te verbeteren.

Hoe u de energie-efficiëntie van bestaande ramen kunt verbeteren

Als uw budget krap is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de energie-efficiëntie van uw huidige ramen te verbeteren:

 • Het toevoegen van stormramen kan de lekkende lucht verminderen en bijdragen aan het comfortabeler maken van uw huis.
 • Het bekleden van uw huidige ramen met kit kan de luchtlekkage rond uw ramen verminderen door scheuren, gaten of voegen op te vullen die rond het raam vastzitten.
 • Het tochtstrippen van de bewegende onderdelen rondom uw huis, zoals deuren en ramen, kan luchtlekkage in en uit uw huis helpen verminderen.
 • Door zonwering of zonwering aan uw ramen toe te voegen, kunt u het warmteverlies in de koudere periodes van het jaar helpen verminderen en tijdens de warmere periodes van het jaar de warmte in uw hele huis buiten houden.

Hoe u de raamefficiëntie in de winter kunt verbeteren

 • Weatherize door nauwsluitende, isolerende zonwering voor de ramen in uw hele huis te installeren, kan de luchtlekkage gedurende de winter helpen beperken.
 • Sluit 's nachts uw zonwering en gordijnen om uw huis te beschermen tegen koude tocht. Open overdag de gordijnen en zonneschermen om natuurlijke opwarming van de zon mogelijk te maken.
 • Het installeren van stormramen aan de binnen- en buitenkant kan het warmteverlies met ongeveer 10-20% helpen verminderen.
 • Stormramen moeten bij alle beweegbare verbindingen tochtstrips hebben.

Hoe u de raamefficiëntie in de zomer kunt verbeteren

 • Tijdens de warmere maanden helpt het installeren van witte tinten of jaloezieën de warmte van uw huis af te reflecteren. Hierdoor blijft de binnenkant van uw woning koeler.
 • Het is een goed idee om uw gordijnen 's ochtends gesloten te hebben voor ramen op het oosten en 's avonds voor ramen op het westen. Afhankelijk van waar de zon uw huis binnenkomt, zorgt het sluiten van uw gordijnen ervoor dat uw huis koeler blijft.
 • U kunt reflecterende films voor uw ramen kopen en aanbrengen om direct zonlicht van uw huis af te weren. Dit zal helpen om de binnentemperatuur van uw huis in de zomer laag te houden.

energy-efficient-windows-co Hoe u de energie-efficiëntie van ramen kunt verbeteren

Wanneer moet u nieuwe energiezuinige Windows installeren?

Als u in een ouder huis woont, is de energie-efficiëntie van uw ramen mogelijk niet zo goed als zou moeten. Uiteindelijk zult u moeten beslissen of het al dan niet kosteneffectief is om ze te vervangen en nieuwere, energiezuinige ramen te installeren. Nieuwe ramen zullen zichzelf uiteindelijk terugverdienen door een besparing op uw energierekening. Ze kunnen helpen door de verwarming, koeling en zelfs de verlichting die u het hele jaar door gebruikt, te verminderen.

Om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, moet u ramen selecteren die het juiste ontwerp hebben en deze op de juiste manier laten installeren door een energie-efficiëntie-expert.

Er zijn verschillende raamopties waaruit u kunt kiezen bij het winkelen voor uw huis. Bij het selecteren van energiezuinige ramen is het belangrijk om rekening te houden met de energie-efficiëntieklassen van het raam in relatie tot het klimaat in Colorado en het ontwerp van uw huis. Wij raden u aan ramen te selecteren met een lage U-factor (hoe lager de U-factor, hoe beter) en een lage SHGC (Standard Heat Gain Coefficient), zodat u uw energiebesparingen het hele jaar door kunt maximaliseren.

Ook de bediening van uw ramen is hierbij een essentieel aandachtspunt. Sommige soorten ramen hebben minder luchtlekkage dan andere. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen welk raam de energie-efficiëntie van uw huis het beste zal verbeteren.

De soorten ramen die tegenwoordig het meest in huizen worden aangetroffen, zijn onder meer:

 • Luifel De ramen zijn aan de bovenkant scharnierend en kunnen van uw huis naar boven worden geopend. Ze hebben meestal een lager luchtlekpercentage dan schuiframen, omdat de vleugel tegen het kozijn van het raam sluit.
 • Openslaand ramen scharnieren aan de zijkant en ook deze hebben meestal minder luchtlekkage omdat ze sluiten door tegen het frame te drukken.
 • Hopper De ramen scharnieren aan de onderkant en komen uit in het huis. Net als luifel- en openslaande ramen hebben ook deze minder luchtlekkage omdat ze dicht tegen het kozijn van het raam sluiten.
 • Vast ramen gaan niet open en zijn ideaal voor het afdichten van lucht, maar zijn niet ideaal voor ventilatie.
 • Dubbel en enkel hangend Ramen hebben vleugels die op rails omhoog en omlaag schuiven om te openen en te sluiten. Ze hebben behoorlijke luchtafdichtingsmogelijkheden, maar omdat ze langs een spoor liggen, kunnen ze niet de hoeveelheid lucht opvangen die een raam dat tegen een kozijn drukt, zou opvangen.
 • Dubbel en enkel glijdend Ramen hebben vleugels die horizontaal op rails schuiven om te openen en te sluiten. Ze hebben behoorlijke luchtafdichtingsmogelijkheden, maar omdat ze langs een spoor glijden, kunnen ze niet de hoeveelheid lucht vasthouden die een raam dat tegen een kozijn drukt, zou opvangen.

Installatie van nieuwe energiezuinige ramen

Wanneer u de ramen heeft uitgezocht en klaar om te installeren, is het belangrijk dat u deze door een energie-efficiëntiedeskundige voor thuis laat installeren. Zelfs de beste ramen moeten correct worden geïnstalleerd om de energie-efficiëntie van uw huis ten goede te komen.

Het installatieproces kan variëren afhankelijk van het type raam dat u heeft, de samenstelling van uw huis (hout, metselwerk, enz.), het buitenmateriaal van uw huis (houten gevelbeplating, stucwerk, baksteen, enz.) en het soort weer. barrière die uw huis heeft. Ramen moeten worden geïnstalleerd volgens de aanbevelingen van de fabrikant en tijdens de installatie voldoende worden afgedicht om ervoor te zorgen dat ze op een optimaal niveau presteren. Vergeet niet dat het belangrijk is om de kozijnen te breeuwen en tochtstrippen te gebruiken om een ​​raam effectief af te dichten.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0