Hoe u de isolatie van uw huis kunt verbeteren


how-to-improve-insulation Hoe u de isolatie van uw huis kunt verbeteren

Onvoldoende woningisolatie kan een aantal problemen opleveren. Ongelijkmatige verwarming en koeling kunnen de kamers in uw huis oncomfortabel maken, waardoor warme en koude plekken ontstaan ​​en tocht ontstaat. U kunt ook een onaangename muffe of muffe geur opmerken, die vaak een teken is van verontreinigingen in de lucht. Misschien wel het grootste probleem dat de meeste huiseigenaren merken als het om slechte isolatie gaat, is wat ze maandelijks moeten betalen aan de energierekening.

Al deze problemen kunnen ertoe leiden dat huiseigenaren verbeteringen willen aanbrengen in de isolatie van hun huis. Dit kan echter een tijdrovend, rommelig en duur project zijn als je geen effectief plan hebt.

De antwoorden op twee belangrijke vragen kunnen u helpen beslissen wat de beste manier is om dat te doen verbeteren en verbeteren van de isolatie in jouw huis:

1. Waar heb ik isolatie nodig?

Locatie, locatie, locatie – het is het allerbelangrijkste in onroerend goed, en het is ook cruciaal voor het isoleren van een huis. De waarheid is dat geen enkel huis 100% geïsoleerd is gebouwd. Bouwers en isolatiebedrijven zijn van strategisch belang bij het installeren van isolatie, en u moet dezelfde aanpak volgen.

Hoewel u niet elk hoekje en gaatje isoleert, is het belangrijk om alle ruimtes vanaf de begane grond (of lager) tot aan de top van het dak te evalueren. Uw doel is om de hoeveelheid lucht die uw huis binnenkomt of verlaat te minimaliseren. De belangrijkste plekken om te kijken zijn:

De kelder

Door de kelder te isoleren, ontstaat er een beschermende barrière tegen de aardlagen buiten uw huis. Dit kan het comfort van afgewerkte kelders verbeteren, het energieverbruik verminderen en zelfs uw leidingen en de fundering helpen beschermen.

Veel oudere huizen werden gebouwd met ongeïsoleerde kelders. Of u de ruimte nu voortdurend gebruikt of grotendeels leeg staat, het is belangrijk om te overwegen om de isolatie toe te voegen of te verbeteren (hetzelfde geldt voor de kruipruimte, als u die heeft).

Muren en vloeren

Al uw buitenmuren moeten geïsoleerd zijn. Dit zorgt voor een goede afdichting tegen de elementen.

Tochtige kamers en muren die koud aanvoelen, zijn tekenen dat u de muurisolatie moet verbeteren. Op dezelfde manier duiden koude vloeren op de behoefte aan isolatie in de onderliggende ruimte en/of de ruimte waar het oncomfortabel is om te staan. Dit geldt met name voor kamers waar de vloer buiten direct op de grond rust of zich uitstrekt tot voorbij een buitenmuur, maar ook voor kamers boven een niet-geïsoleerde garage of een kruipruimte.

Deuren en ramen

Luchtlekken zijn de vloek van elke huiseigenaar die zich bezighoudt met het maximaliseren van de energie-efficiëntie en het verlagen van de elektriciteitsrekening. Slecht geïsoleerde ramen en deuren zijn twee van de grootste boosdoeners. In beide gevallen kan hoogwaardige isolatie de tocht verminderen.

Toegangsdeuren moeten worden geïsoleerd met tochtstrips en een deurveger of schoen, evenals een goed afgesloten pakking langs de drempel. Deze verbeteringen verminderen de lucht die uw huis binnenkomt en verlaat wanneer u de deur opent, terwijl ook de scheuren langs het kozijn worden afgedicht.

Voor het isoleren van ramen heeft u twee mogelijkheden. De eerste is om isolatie toe te voegen met behulp van tochtstrippen of kit. Het installeren van zonwering of zonwering kan voor verdere isolatie zorgen. De tweede optie is het vervangen van oude ramen door nieuwe, energiezuinige ontwerpen.

De zolder

Zolders behoren tot de meest genegeerde ruimtes van elk huis. Hoewel het voor u misschien niets meer is dan een opslagruimte, kunnen problemen met de isolatie van zolder een ernstige impact hebben op de energie-efficiëntie van uw huis en de kosten voor verwarming en koeling.

Het verbeteren van uw zolderisolatie kan voorkomen dat er in de winter warme lucht uit het huis ontsnapt en kan de opbouw van warmte in de zomer verminderen. Deze verbeteringen kunnen de prestaties van uw huis van bovenaf verbeteren.

home-insulation-best-places-1024x536 Hoe u de isolatie van uw huis kunt verbeteren

2. Welk soort isolatie heb ik nodig?

Nu je weet waar je moet toevoegen en hoe u de isolatie van uw huis kunt verbeteren, is het tijd om te beslissen welk type isolatie voor u geschikt is. Naast de delen van uw huis die isolatie nodig hebben, is de belangrijkste overweging de R-waarde van het materiaal.

R-waarde is een maatstaf voor hittebestendigheid. Isolatiematerialen worden beoordeeld op basis van hun R-waarde. Het plaatselijke klimaat bepaalt welke R-waarden voor isolatie worden aanbevolen voor verschillende delen van het huis. In de Colorado Front Range zijn de aanbevolen R-waarden voor woningisolatie:

  • R-19 voor keldermuren en kruipruimtes
  • Minimaal R-13 voor buitenmuren
  • R-49 voor zolders

Verschillende materialen hebben verschillende R-waarden. Het type materiaal dat u nodig heeft, hangt niet alleen af ​​van de effectiviteit ervan als isolator, maar ook van uw budget.

Glasvezel isolatie

Glasvezelisolatie is betaalbaar en betrouwbaar. Het is ook bestand tegen brand en vochtophoping. Het is dan ook geen verrassing dat glasvezel het meest gebruikte materiaal is voor het isoleren van huizen. Meestal geïnstalleerd als matten of rollen, kan glasvezelisolatie ook in de ruimtes van uw huis worden geblazen voor maximale effectiviteit.

Hoewel uiterst effectief als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd, is slecht geïnstalleerde glasvezelisolatie inefficiënt. Glasvezel heeft ook een lagere R-waarde vergeleken met andere isolatiematerialen.

Isolatie van minerale wol

Isolatie van minerale wol wordt voornamelijk gemaakt van gerecyclede industriële materialen zoals slakken (een bijproduct van het smelten van staal en andere metalen), steen of glas. Net als bij glasvezelisolatie kan minerale wol in matten of ingeblazen materiaal worden geïnstalleerd.

Een van de grote voordelen van minerale wolisolatie is de brandwerendheid. Het is ook een effectieve geluidsdemper.

Minerale wol is echter slecht bestand tegen vocht. Hoewel het in het droge Colorado niet zo'n groot probleem is als in de nattere delen van het land, is het belangrijk om dit nadeel in gedachten te houden; u wilt niet het risico lopen dat er schimmel en meeldauw in uw isolatie groeit.

Cellulose-isolatie

Een ander duurzaam materiaal, cellulose-isolatie, is gemaakt van gerecycled papier. Cellulose-isolatie is een los vulmateriaal dat in spouwmuren wordt geblazen. Het is behandeld om brandwerend te zijn.

Cellulose-isolatie heeft over het algemeen een hogere R-waarde dan glasvezelisolatie. De prijs is ook concurrerend met glasvezel. Helaas bezinkt cellulose-isolatie ook na verloop van tijd en wordt het afgebroken bij blootstelling aan vocht, wat resulteert in een verlies aan levensduur.

Sprayschuimisolatie

Als u op zoek bent naar de beste isolatie op de markt, hoeft u niet verder te zoeken dan polyurethaanschuim. Polyurethaanschuimisolatie heeft de hoogste R-waarde van alle isolatiematerialen en is bestand tegen lucht- en vochtophoping. Het wordt in de muren van uw huis gespoten en zet uit om zelfs de kleinste spleten op te vullen. Het gaat ook lang mee en isoleert huizen effectief een leven lang.

Kosten zijn meestal de factor die huiseigenaren doet kiezen voor andere materialen dan sproeischuimisolatie. Hoewel sproeischuim doorgaans duurder is dan de andere opties op de markt, is het belangrijk om de installatiekosten in evenwicht te brengen met wat u op de lange termijn aan energie bespaart.

Leer vandaag nog hoe u uw isolatie kunt verbeteren

Veel huiseigenaren proberen zelf isolatie aan te brengen, maar worden teleurgesteld door de beperkte verbeteringen in efficiëntie en energiebesparing. Over het algemeen is het in uw eigen belang om samen te werken met een ervaren isolatiebedrijf om de voordelen van een upgrade te maximaliseren.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0