Hoe u de opbrengst van zonnepanelen kunt optimaliseren | REenergize CO


solar-panel-optimization Hoe u de opbrengst van zonnepanelen kunt optimaliseren | REenergize CO

Energie-efficiëntie is een kwestie van optimalisatie. Ongeacht in welke energie-efficiënte verbeteringen u investeert, het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de updates goed aansluiten bij uw huis, uw levensstijl en uw energieverbruik. Na verloop van tijd kunnen aanpassingen nodig zijn voor betere prestaties en om waar voor uw geld te krijgen.

Zo is het ook met residentiële zonne-energiesystemen. Zowel nieuwkomers op het gebied van zonne-energie als huiseigenaren die al enthousiast zijn over hun energiesystemen willen weten hoe ze het meeste uit de technologie kunnen halen.

Hoe optimaliseer ik de opbrengst van mijn zonnepanelen?

Een van de belangrijkste voordelen van zonne-energie voor uw huis is dat de technologie niet veel praktisch hardwarebeheer vereist. Zonnepanelen en andere onderdelen van het systeem kunnen zonder aanpassingen jarenlang of zelfs tientallen jaren effectief elektriciteit opwekken.

Huiseigenaren die in zonne-energie investeren, profiteren van een groot rendement op hun investering. Dankzij de besparingen op de elektriciteitsrekening kan het systeem zichzelf in slechts zeven jaar terugbetalen.

Het optimaliseren van de prestaties van zonnepanelen begint vaak met de beslissing om een ​​professioneel zonnebedrijf in te schakelen. Deskundige installateurs kunnen zonnepanelen precies in de juiste hoek plaatsen om de maximale hoeveelheid zon op te vangen en schaduw te minimaliseren, waardoor de elektriciteitsopbrengst wordt verbeterd.

Na de installatie kunt u aanvullende stappen ondernemen om de efficiëntie te verbeteren en de opbrengst van uw zonne-energiesysteem te optimaliseren – waardoor u meer geld bespaart op energie. Met deze 5 tips haal je het maximale voordeel uit je zonnepanelen:

1. Installeer een zonnebatterij

Hoewel het waar is dat zonnepanelen alleen energie kunnen produceren als de zon schijnt, bent u niet beperkt tot het overdag van stroom voorzien van uw huis. Dankzij de opslag van zonnebatterijen beschikt u 's nachts en wanneer zonlicht schaars is over een reservestroombron.

Jarenlang moesten huiseigenaren met zonne-energie na zonsondergang overstappen op het lokale elektriciteitsnet. Met zonne-plus-opslag kunt u echter dag en nacht de door uw zonnepanelen opgewekte elektriciteit maximaliseren.

2. Pas uw gewoonten aan

Hoewel batterijopslag u kan bevrijden van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, doen zonnepanelen nog steeds hun beste werk als het buiten zonnig is. Energie-intensieve activiteiten zoals de was doen, kunt u het beste 's ochtends en 's middags uitvoeren, wanneer uw zonnepanelen de zonnestralen opvangen.

Door overdag zonne-energie te gebruiken, voorkomt u dat u piekuurprijzen betaalt voor elektriciteit uit het net. In feite moet u bij uw plaatselijke nutsbedrijf navragen of er prikkels zijn die huiseigenaren belonen die tijdens piekuren afhankelijk zijn van zonne-energie. Nettomeetprogramma's kunnen uw besparingen op zonne-energie verder verbeteren doordat u de extra energie die u opwekt, kunt “verkopen” aan uw nutsbedrijf.

3. Gebruik verschillende apparaten op verschillende tijdstippen van de dag

Wanneer u meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt, vergroot u de kans dat uw huis op het elektriciteitsnet moet worden aangesloten om alles draaiende te houden.

Als u bijvoorbeeld om 13.00 uur uw vaatwasser en droger laat draaien, gebruikt u mogelijk zowel zonne-energie als elektriciteit om de klus te klaren. Ter vergelijking: als u om 9.00 uur de vaatwasser laat draaien en de droger 's middags bewaart, maakt u de hele dag stabieler en efficiënter gebruik van de beschikbare zonne-energie.

using-solar-panels-effectively-878x1024 Hoe u de opbrengst van zonnepanelen kunt optimaliseren | REenergize CO

Probeer niet meer dan één groot apparaat tegelijk te gebruiken. Veel moderne apparaten beschikken zelfs over programmeerfuncties waarmee u vooraf een specifiek werkingsuur kunt instellen. Hierdoor kunt u week na week, maand na maand en jaar na jaar consequent het maximale uit uw zonnepanelen halen.

4. Isoleer uw huis om luchtlekken te voorkomen

Koeling en verwarming vormen de grootste energiekosten in uw huis. Dat is de reden waarom de energierekeningen zowel in de zomer als in de winter altijd lijken te stijgen.

Door zonnepanelen te installeren en milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen, bespaart u geld en wordt uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderd. Als uw huis echter inefficiënt is, zal uw zonne-energiesysteem harder moeten werken.

Door de isolatie van uw kanaalwerk te upgraden, kan uw HVAC zijn werk efficiënter doen. Nieuwe isolatie kan ook luchtlekken in andere delen van het huis stoppen, waaronder:

 • De zolder
 • Buitenmuren
 • De kelder
 • Kruipruimtes
 • Verlichtingsarmaturen en stopcontacten
 • Sanitair armaturen
 • Windows (oude ramen moeten mogelijk verweerd zijn of vervangen door efficiëntere ontwerpen)
 • Deuren

Hoe minder energie uw HVAC nodig heeft, hoe meer zonne-energie u kunt gebruiken voor ander huishoudelijk gebruik.

5. Download een monitoringsysteem

Er zijn een aantal apps beschikbaar om het totale energieverbruik van uw huis, de prestaties van zonne-energie, lokale weersvoorspellingen en uw maandelijkse energierekening bij te houden. Deze apps zijn een eenvoudige en geavanceerde manier om de waarde van de elektriciteit die door uw zonne-energiesysteem wordt opgewekt, te maximaliseren.

Uw plaatselijke energieleverancier biedt mogelijk gratis basisbewakingsdiensten aan, terwijl geavanceerdere bewaking mogelijk beschikbaar is via uw zonne-energie-installateur en/of app-diensten van derden. Als u weet wanneer, waar en hoe u energie gebruikt, kunt u uw totale energiebesparing optimaliseren.

Ontdek hoe u het meeste uit uw zonnepanelen kunt halen

Met de energieaudit kunnen wij de efficiëntie van uw woning beoordelen en mogelijke verbeteringen identificeren. Binnen een paar uur bepalen wij waar en hoe uw huis energie verspilt. Vervolgens identificeren we de meest kosteneffectieve manieren om het tij te keren.

Veel huiseigenaren profiteren van maximale voordelen door het combineren van zonne-installaties met andere energie-efficiënte upgrades. Onze ervaren teamleden bespreken alle opties met u en stemmen het project af op uw behoeften en doelstellingen.

Bekijk onze diensten

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0