Hoe u koel kunt blijven en energie kunt besparen deze zomer


cool-summer Hoe u koel kunt blijven en energie kunt besparen deze zomer

De zomers in Colorado zijn de tijd waarin we optimaal kunnen genieten van onze beroemde meer dan 300 dagen zon per jaar. De zon schijnt het grootste deel van de dag en de warmere temperaturen maken het seizoen een ideale tijd om te wandelen, fietsen, kamperen en een breed scala aan geliefde buitenactiviteiten.

Helaas kunnen warme zomerdagen problemen met het comfort en het energieverbruik in huis veroorzaken. Als u centrale airconditioning heeft, ziet u mogelijk een sterke stijging van uw energierekening als u de airconditioning continu laat draaien. Als u geen centrale luchttoevoer heeft, moet u mogelijk ventilatoren of moeraskoelers gebruiken die de temperatuur in één kamer of gedeelte van het huis alleen maar verbeteren.

Verbeteringen aan het huis voor een energiebesparende zomer

1. Controleer ramen en deuren

Op een warme zomerdag ben je misschien dankbaar voor een tocht die delen van het huis afkoelt. Tochtige ramen en deuren zijn echter een belangrijke oorzaak van energieverlies in huis.

Voer de volgende stappen uit om te zien of een tochtig raam of deur (of meer dan één) problemen veroorzaakt:

  • Ga met uw hand langs het frame van elk raam of elke deur om te voelen of er koele of warme lucht het huis binnenkomt
  • Voer een visuele inspectie uit van tochtstrips, afdichtingen en andere afdichtingen
  • Zorg ervoor dat elke deur en elk raam op één lijn ligt met het frame

Voor het repareren van een tochtige deur kan het nodig zijn bepaalde onderdelen te repareren en te vervangen, zoals de scharnieren, tochtstrips, enz., of vervanging van de deur zelf. Op dezelfde manier moeten ramen mogelijk opnieuw worden gebreeuwd of moeten tochtstrips worden vervangen, of kan vervanging van ramen nodig zijn als degradatie of een energie-inefficiënt ontwerp het probleem is.

2. Controleer de isolatie

Een goede woningisolatie maakt misschien wel het grootste verschil tussen een huis dat comfortabel en efficiënt is in de zomer, en een huis dat oncomfortabel is en u geld kost. Uw isolatie moet koele lucht kunnen vasthouden en tegelijkertijd de warme lucht aan de buitenkant van uw huis buiten kunnen houden.

Hoewel ontbrekende, slechte of onvoldoende isolatie overal in uw huis een probleem kan zijn, zijn er enkele belangrijke punten om in de zomer te controleren:

  • De zolder
  • De garage
  • Muren (vooral die waar deuren of ramen in zijn ingebouwd)
  • Luchtkanalen
  • Plafonds en vloeren

In Colorado is het van cruciaal belang om woningisolatie te hebben die bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen. Dit jaar hebben we de temperaturen zien stijgen van de lage jaren '80 naar bijna 100 graden en weer terug naar beneden binnen een tijdsbestek van slechts een week.

3. Controleer de patronen van de zon

De delen van uw huis die vroeg op de dag het meest warm worden, zijn de kamers op het oosten. Naarmate de zon beweegt, worden de kamers aan de westkant van het huis warmer.

Met de stand van de zon in gedachten kunt u uw airconditioninggebruik, de werking van de ventilatoren en meer aanpassen op basis van het tijdstip van de dag. U kunt bijvoorbeeld kamers op het oosten koel houden door simpelweg de jaloezieën te sluiten en de ramen te openen. Naarmate de dag warmer wordt, moet u mogelijk ventilatoren of airconditioning inschakelen om de kamers aan de westkant te koelen.

Als u de opening van het huis en het gebruik van apparaten kunt aanpassen om te profiteren van natuurlijke koeling, kunt u mogelijk uw energiekosten onder controle houden. Als deze stappen echter niet voldoende zijn, heeft u mogelijk een energie-audit voor uw huis nodig om te bepalen waar u energie – en geld – verliest.

Veranderingen in levensstijl voor een comfortabel zomerleven

1. Intelligent trainen

Of u nu een thuisgymnastiek in de buitenlucht heeft of uw fitnessruimte, het is belangrijk om uw trainingen af ​​te stemmen op het weer. U loopt het risico oververhit te raken als u op het heetste moment van de dag tussen de late ochtend en het midden van de middag traint, en u kunt zich de rest van de dag traag voelen nadat u zich bij zulke hoge temperaturen heeft ingespannen.

Als u vroeg, halverwege de ochtend of vroeg in de avond traint, zult u zich veel comfortabeler voelen.

2. Breng aanpassingen aan in uw menu

De Colorado-keuken is een smeltkroes van verschillende smaken. Hoewel kruiden een vast onderdeel kunnen zijn van de favoriete gerechten van veel mensen, zul je merken dat meer dan alleen je smaakpapillen heet worden als je nog steeds voedsel eet met veel chilipoeder, cayennepeper en andere ingrediënten met veel hitte.

Je voelt je koeler als je verkoelend voedsel eet. Specerijen zoals munt en dille kunnen een comfortabelere keuze zijn, vooral in combinatie met verfrissende groenten en fruit zoals perziken, komkommers, tomaten en (natuurlijk) watermeloen.

3. Koel af met doe-het-zelfoplossingen

Als u last heeft van ongelijkmatige koeling van uw huis of als u het gebruik van ventilatoren en airconditioning tot een minimum probeert te beperken, zijn er stappen die u kunt nemen om snel af te koelen. Bevochtig een handdoek of washandje met koud water en breng het vervolgens aan op plekken zoals de achterkant van je nek, je oksels en de bocht van je knieën.

De gebieden waar u uw hartslag kunt voelen, zijn de beste plaatsen om uw koude kompres te plaatsen. Eén strategisch geplaatst kompres kan ervoor zorgen dat uw hele lichaam koeler aanvoelt.

Ontdek hoe REenergizeCO u kan helpen energie te besparen

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0