Hoe u spuitschuimisolatie in een muur installeert


spray-foam-insulation-existing-walls Hoe u spuitschuimisolatie in een muur installeert

We hebben eerder geschreven waarom een ​​doe-het-zelf-aanpak mogelijk niet werkt voor het installeren van spuitschuimisolatie. Een van de meest voorkomende fouten die huiseigenaren bij deze projecten maken, is dat ze er niet in slagen de oude isolatie van de muur te verwijderen voordat ze het nieuwe materiaal toevoegen.

Hoewel de bestaande isolatie verwijderd moet worden, hoeft u geen gloednieuwe muur te bouwen om spuitschuim toe te voegen. Dit is een van de vele redenen die spuitschuim tot een energiezuinige en kosteneffectieve optie maken om uw energieverbruik te verminderen en het comfort van uw huis te verbeteren.

1. Evaluatie van uw energiebehoeften

Voordat u investeert in spuitschuimisolatie, is het belangrijk om na te denken over wat u met de upgrade probeert te bereiken. Als u luchtlekken en tocht in bepaalde kamers of delen van uw huis heeft, moet u mogelijk de isolatie van uw huis verbeteren.

Een andere factor waarmee u rekening moet houden, is hoeveel u elke maand betaalt voor het verwarmen en koelen van uw huis. Als uw maandelijkse energierekening constant hoog is, kan een slechte isolatie de boosdoener zijn.

Voordat u een isolatiebedrijf inschakelt, moet u de aard en omvang van het probleem kennen. Een energie-audit voor uw huis geeft cruciale inzichten over waar u geld verliest en wat u kunt doen om uw huis efficiënter te maken.

2. Uw budget opstellen

Onze ervaring is dat spuitschuimisolatie de beste optie is voor het isoleren van woningen. Hoewel het prijskaartje voor spuitschuim meestal hoger is dan voor andere soorten isolatie, wordt het geld dat u vooraf uitgeeft vele malen terugbetaald door uw energiebesparing.

De meeste huiseigenaren richten zich op het verbeteren van de isolatie in delen van het huis met aanzienlijke luchtlekkage, in plaats van elke kamer opnieuw te isoleren. Uiteindelijk kunt u met de energieaudit voor uw huis weloverwogen beslissingen nemen over hoe en waar u moet investeren in energie-efficiënte verbeteringen aan uw huis. Dit kan u helpen de gebieden te identificeren die nieuwe isolatie nodig hebben en te bepalen hoeveel spuitschuimisolatie gaat kosten.

3. Beoordelen waar u isolatie nodig heeft

De meeste tocht in huis wordt veroorzaakt door scheuren en gaten in de buitenmuren. Sommige delen van het huis zijn gevoeliger voor schade dan andere.

Delen van het huis waar isolatie-upgrades vaak nodig zijn (en waar isolatie met spuitschuim vaak voordelig is) zijn onder meer:

Sproeischuimisolatie is uiterst effectief bij het dichten van gaten waardoor buitenlucht het huis binnenkomt en de binnenlucht kan ontsnappen. Nadat u de beste plaatsen om te isoleren heeft bepaald, moet u de huidige isolatie in elke muur beoordelen.

4. Isolatie verwijderen

Sproeischuimisolatie verliest zijn efficiëntie als deze over bestaande glasvezel of andere soorten isolatie wordt geïnstalleerd. Het combineren van nieuwe en oude isolatie dicht ook problemen af ​​die ervoor zorgden dat de huidige isolatie überhaupt faalde, zoals vochtophoping, dierlijke activiteit, enz.

Met dit in gedachten is het essentieel om de isolatie te verwijderen voordat u spuitschuim installeert. Gerenommeerde isolatiebedrijven zullen dit bij bestaande woningen altijd als een tweeledig proces behandelen.

Door een professional in te schakelen, kunt u erop vertrouwen dat oude isolatie grondig en veilig van de muren wordt verwijderd. Isolatiebedrijven voeren oude isolatie ook op de juiste manier af

5. Nieuwe isolatie installeren

Nadat alle oude isolatie van bestaande muren is verwijderd, kan de spuitschuimisolatie worden aangebracht. Om dit te doen, moet de binnenkant van de muur volledig zichtbaar zijn. Sproeischuim zet snel uit, wat de gipsplaat kan beschadigen als deze op zijn plaats blijft zitten.

Veel huiseigenaren hebben beperkte ervaring met het werken met gipsplaat, en ze kunnen extra kopzorgen en kosten tegenkomen als ze niet de juiste stappen ondernemen. Een ander voordeel van het werken met professionele installateurs is dat isolatieprofessionals weten hoe ze de klus kunnen klaren met een minimum aan rommel en zonder uw muren te beschadigen.

Spuitschuimisolatie is niet alleen voor gloednieuwe huizen. Wanneer bestaande isolatie wordt verwijderd en nieuw materiaal op de juiste manier wordt geïnstalleerd, zijn de voordelen enorm voor huizen van elke leeftijd.

Krijg hulp bij spuitschuimisolatie

De beslissing om uw isolatie te verbeteren is een slimme zet voor een comfortabeler, energiezuiniger huis. Met alle opties voor woningisolatiematerialen – en de beslissing of u een bedrijf inhuurt of de klus zelf doet – kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen.

Onze gecertificeerde energieauditors bieden u bruikbare inzichten om de prestaties van uw woning te verbeteren. Dankzij transparante prijzen weet u zeker dat het project binnen uw budget past. En als u besluit dat ons team de juiste keuze is voor het installeren van spuitschuim bij u thuis, beloven wij u hoffelijke en professionele service te bieden.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0