Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?


solar-project-plan-blog Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Het bepalen van de aantal zonnepanelen dat uw huisbehoeften veel te maken zullen hebben met wat uw doelen zijn. Denk eens na over de volgende vragen:

 • Probeert u uw CO2-uitstoot te verlagen?
 • Probeert u uw rendement op uw investering te maximaliseren?
 • Probeert u zoveel mogelijk geld te besparen?
 • Probeer je een combinatie van deze drie te hebben?

De meeste mensen die in Colorado zonnepanelen installeren, proberen te profiteren van 300 dagen zon per jaar, terwijl ze tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verkleinen en hun energierekening verlagen. Berekenen hoeveel zonnepanelen uw huis nodig heeft, begint met het volgende weten:

 • Hoeveel energie verbruikt uw huis?
 • Hoeveel oppervlakte op uw dak is bruikbaar?
 • Kortingen en aanbiedingen die in uw regio worden aangeboden.

Hoeveel zonne-energie heb je nodig?

Het bepalen van de gemiddelde energieopbrengst van uw huis begint met het kijken naar de energierekeningen uit het verleden. Om het aantal zonnepanelen te berekenen dat uw huis nodig heeft, kunt u de energieopbrengst per uur van uw huis vermenigvuldigen met de piekuren in de zon in Denver. Daarna deel je dat getal door het wattage van het zonnepaneel. Het is belangrijk om te weten dat het getal dat u bedenkt ook wordt beïnvloed door de hoeveelheid zonlicht die uw dak krijgt, de grootte van uw dak en de batterijcapaciteit.

Wat is uw huidige wattverbruik?

Je gemiddelde wattverbruik kun je eenvoudig terugvinden op je maandelijkse energierekening. Als u een Xcel-account heeft, kunt u uw gemiddelde verbruik terugvinden in uw online portal. U kunt de berekeningen ook zelf uitvoeren en uw gebruikte kilowattuur (kWh) voor de maand bekijken en het gemiddelde berekenen.

Dit gemiddelde dagelijkse verbruik wordt gebruikt om uw zonnepanelenbehoeften te berekenen. Dit is het aantal kilowattuur dat uw zonnepanelen moeten produceren als u wilt dat ze 100% van het energieverbruik van uw huis dekken.

Houd er rekening mee dat zonnepanelen niet 365 dagen per jaar op maximaal rendement werken. Hun effectiviteit kan worden beïnvloed door gebrek aan zonlicht en andere weersomstandigheden. We raden u aan een buffer van ongeveer 20% aan uw dagelijkse gemiddelde toe te voegen, zodat u de dagen kunt compenseren dat ze niet op hun hoogste potentieel presteren.

Hoeveel zonlicht is er in Colorado?

De piekuren in de zon op de locatie waar u woont, hebben een direct effect op de energie die u met uw zonnepanelen kunt verwachten. Het spreekt voor zich dat degenen die in Phoenix wonen meer uren zonlicht zullen ervaren dan degenen die in Seattle wonen. Dit betekent niet dat degenen die in gebieden wonen met minder piekzonlicht geen zonnepanelen kunnen gebruiken, het betekent alleen dat er meer panelen nodig zullen zijn. Hier zijn enkele piekuren in de zon in de staat Colorado:

 • Denver: 5,5 uur piekzonlicht
 • Grand Junction: 5,7 uur piekzonlicht
 • Fort Collins: 5,5 uur maximale zonlicht
 • Boulder: 4,5 uur piekzonlicht
 • Brighton: 6,7 uur piekzonlicht

Uitgang van zonnepanelen

Lokaal Denver Solar Power Company bedient de bewoners in heel Colorado

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0