In welke richting moeten zonnepanelen staan?


direction-solar-panels-home In welke richting moeten zonnepanelen staan?

Als u voor het eerst zonnepanelen op uw huis installeert, moet u zich op een gegeven moment afvragen: “In welke richting moeten de zonnepanelen staan?”

Bepalen in welke richting zonnepanelen moeten staan

Als algemene regel geldt dat als u op het noordelijk halfrond woont (inclusief Denver en elke andere stad in de Verenigde Staten), uw zonnepanelen naar het zuiden gericht moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat ze gedurende de dag zoveel mogelijk zonne-energie oogsten, wat een hogere totale energiebesparing voor uw huis oplevert.

Merk op dat “het ware zuiden” iets anders is dan het “echte zuiden” (of “magnetische zuiden”) waar een gewoon kompas naar zal wijzen. Afhankelijk van waar je woont, betekent het verschil misschien niet veel. Maar als u een expert betaalt om uw zonnepanelen te installeren, verdient u het dat uw zonnepanelen precies zo worden geplaatst. Een deskundige installateur kan u helpen het ‘echte zuiden’ vanaf uw huis nauwkeurig te berekenen.

Vergeet kantelen niet

Richting is slechts een deel van de vergelijking. Je moet ook de juiste titelhoek voor elk zonnepaneel berekenen, en dat wordt een stuk wiskundiger.

Uw installatieteam voor zonnepanelen bepaalt de breedtegraad van uw huis en voegt die vervolgens toe aan een formule om de meest effectieve hoek te bepalen.

Technisch gezien verandert de formule van seizoen tot seizoen. Om die reden vragen sommige mensen hun installateurs om de paar maanden terug te komen en de kanteling aan te passen. Maar de meeste huiseigenaren nemen genoegen met een ‘happy medium’-benadering, waardoor ze hun zonnepanelen het hele jaar door in een ‘allround best case scenario’-hoek kunnen laten staan.

Uitzonderingen op de regel

Eerder verwezen we als algemene regel naar de ‘echte zuidpunt’. Het zal geen verrassing zijn dat er uitzonderingen zijn. De omstandigheden van de constructie en de locatie van uw huis kunnen een installatie op het zuiden onpraktisch maken. Of u kunt er om esthetische redenen voor kiezen om ze elders te plaatsen.

Als alternatief kunnen de factureringspraktijken van uw energieleverancier een verandering van richting vereisen. Sommige energiebedrijven rekenen hogere energietarieven tijdens de middaguren met piekgebruik. Als dat waar is waar u woont, wilt u dat uw zonnepanelen tijdens die uren het hardst werken… wat zou kunnen betekenen dat u ze in een andere richting moet richten.

Bovenal: vraag het aan een expert

Je zou jezelf moeten applaudisseren als je vraagt: “In welke richting moeten zonnepanelen staan?” Niet iedereen doet dat. Als u een geïnformeerde consument bent, kunt u ervoor zorgen dat uw installateur goed werk levert en dat uw huishouden de grootste waar voor zijn geld krijgt als het gaat om energiebesparingen in huis.

U zult zonne-energie ook des te meer waarderen als u iets meer weet over hoe het werkt.

Maar uiteindelijk hoeft u niet zelf met een liniaal en gradenboog op uw dak te klimmen en uw zonnepanelen in een hoek te zetten. Dit is werk voor een professional en u moet het harde werk van de installatie overlaten aan een expert.

Nu u over een beetje kennis beschikt, kunt u een gesprek voeren met uw installateur. Vraag hem of haar om u te helpen begrijpen in welke richting uw zonnepanelen moeten staan ​​en waarom.

Zet uw volgende stappen op zonne-energie in Denver of Fort Collins: bel REenergizeCO vandaag nog

Door zonnepanelen aan uw huis of gebouw toe te voegen, kunt u uw ecologische voetafdruk (het equivalent van het jaarlijks planten van 88 bomen in uw tuin) drastisch verkleinen en kunt u meer dan $ 100 per maand besparen op uw elektriciteitsrekening.

We behandelen elk aspect van de installatie van zonnepanelen in Colorado, van lokale vergunningen tot paneelselectie, installatie, prestatietests en het bepalen in welke richting zonnepanelen moeten worden gericht.

Wij geloven niet in een standaard aanpak bij de installatie van zonnepanelen, die waarschijnlijk zal leiden tot problemen op de lange termijn met uw prestaties en onderhoud (om nog maar te zwijgen van een minder grote impact op uw energiekosten dan verwacht).

In plaats daarvan hanteren we een holistische aanpak, te beginnen met een uitgebreide energie-audit voor uw woning. Zo krijgt u een compleet beeld van alles wat er op energiegebied in uw huis gebeurt. Het stelt ons ook in staat om ons te richten op mogelijkheden in huis om enorme warmte-/energieverliezen te verminderen waarvan u zich misschien niet eens bewust bent. Vaak leidt dit ertoe dat u een kleiner en goedkoper (maar uiteindelijk effectiever) zonne-energiesysteem voor uw huis nodig heeft.

Lees meer over een energie-audit voor uw huis in Denver of het installeren van zonne-energie in Denver, Fort Collins of elders in Colorado… neem dan contact op met ons kantoor om uw volgende stappen te zetten.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0