Kunnen zonnepanelen een elektrisch voertuig opladen?


how-solar-ev-charger-works Kunnen zonnepanelen een elektrisch voertuig opladen?

Mensen die elektrische voertuigen kopen, hebben doorgaans twee dingen gemeen. Ten eerste zijn ze gepassioneerd door een duurzamere levensstijl. Ten tweede zijn het technologieliefhebbers die graag voorop lopen.

Het mag geen verrassing zijn dat degenen die in zonne-energie voor hun huizen investeren vaak net zo enthousiast zijn over het vooruitzicht hun auto van stroom te voorzien met de zon. Laadpalen voor een elektrisch voertuig (EV) zijn echter geen one-size-fits-all oplossing.

U moet een EV-oplader op zonne-energie vinden die geschikt is voor uw huis- en voertuiggebruik, maar ook voor uw algehele levensstijl. Lees verder voor meer informatie over hoe zonne-energie kan worden gebruikt om uw huishouden en EV draaiende te houden:

Hoe werkt het opladen op zonne-energie voor een EV?

Net zoals een oplader die op een stopcontact is aangesloten de batterij van uw telefoon, laptop en andere apparaten oplaadt, gebruikt een EV-laadstation de elektriciteit van uw huis om de batterij van een elektrisch voertuig van stroom te voorzien. De niveau 1-oplader die bij de meeste EV’s wordt verkocht, kan op een standaard stopcontact worden aangesloten.

Helaas zijn niveau 1 EV-laders inefficiënt. Het kan meer dan een hele dag duren om een ​​elektrisch voertuig volledig op te laden met een niveau 1-lader. En omdat ze gebruik maken van de elektriciteit van uw huis, kan een niveau 1 EV-oplader u veel kosten in termen van zowel kilowattuur als wat u betaalt voor maandelijkse nutsvoorzieningen.

EV-laders op zonne-energie verbeteren deze situatie op twee manieren.

Ten eerste worden zonneladers geclassificeerd als niveau 2-laders. Ze zijn veel efficiënter dan de standaardlader die u kreeg toen u uw EV kocht. Dit betekent dat u niet de hele dag hoeft te wachten totdat uw voertuig volledig is opgeladen.

Ten tweede, omdat ze specifiek zijn ontworpen om aan te sluiten op het zonne-energiesysteem van een huis, maken de kostenbesparingen van zonne-energie het opladen van uw EV betaalbaarder. Huiseigenaren die afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet voor het opladen van elektrische voertuigen, betalen doorgaans veel meer per maand voor elektriciteit.

Wat moet ik doen om een ​​EV op te laden met zonne-energie?

De meeste elektrische systemen in huis zijn niet ingesteld om de spanning te leveren die nodig is voor een niveau 2 EV-oplader. Daarom vereisen zonne-EV-laadstations een professionele installatie.

Een gekwalificeerde installateur kan uw keuzes voor het aansluiten van het laadstation op uw zonne-energiesysteem bespreken. Deze omvatten:

  • Creëer een speciaal circuit om uw EV op te laden
  • Het selecteren van een stekker voor zwaar gebruik om de spanning van een standaard stopcontact te verhogen
  • Een gespecialiseerde omvormer installeren

Een aantal verschillende factoren kunnen bepalen welke EV-oplader het beste bij u thuis past. Deze omvatten niet alleen uw rijgedrag en energieverbruik, maar ook de bedrading in uw huis, de capaciteit van uw zonne-energiesysteem en meer.

Waar moet ik op letten bij een EV-oplader op zonne-energie?

Net zoals het kopen van een elektrisch voertuig uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen elimineert, is investeren in een EV-oplader op zonne-energie de volgende stap voor huiseigenaren en autobezitters die hun energieonafhankelijkheid willen laten gelden en een milieuvriendelijkere levensstijl willen leiden. Met een EV-lader voor thuis kunt u ‘tanken’ zonder te hoeven zoeken naar laadstations op openbare parkeerplaatsen of afhankelijk te zijn van de inefficiënte niveau 1-lader die bij uw voertuig is geleverd.

Veel verschillende bedrijven bieden tegenwoordig producten aan voor het opladen van elektrische voertuigen. Alleen de SolarEdge Smart EV Charger is echter gebouwd om voor 100% door de zon te worden aangedreven.

De Smart EV Charger van SolarEdge is compatibel met huidige en nieuw geïnstalleerde zonne-energiesystemen. Omdat het speciaal is gebouwd voor huizen die afhankelijk zijn van zonne-energie, hoeft u zich geen zorgen te maken over drastische aanpassingen aan het energieverbruik van uw huis of het installeren van meer zonnepanelen voor uw elektrische voertuig.

In plaats daarvan kunt u met de ‘slimme’ mogelijkheden van de EV Charger het systeem programmeren om uw voertuig op te laden, ongeacht het tijdstip en waar u zich bevindt. U kunt de SolarEdge Smart EV Charger bedienen vanaf uw computer of smartphone. Bovendien kunt u oplaadtijden plannen wanneer uw elektriciteitsverbruik thuis minimaal is en/of wanneer u voldoende capaciteit heeft om gebruik te maken van uw zonnebatterijopslag.

Een ander belangrijk ding waar u bij elke EV-lader op moet letten, is of de apparatuur geschikt is voor gebruik binnen en buiten. Dit is vooral belangrijk voor huiseigenaren die geen garage hebben en/of waar installatie van een laadstation in de garage niet praktisch is. De SmartEdge Solar EV-oplader is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Laad op met een EV-oplader op zonne-energie

Veel elektriciens en algemene aannemers missen de vaardigheden en expertise op het gebied van zonne-energiesystemen om een ​​EV-laadstation te installeren en u te helpen uw energiebesparingsdoelen te bereiken. Wanneer u met ons team samenwerkt, kunt u rekenen op onze kennis, professionaliteit en toewijding om de voordelen van zonne-energie voor uw energieverbruik en rijbehoeften thuis te maximaliseren.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0