Veel voorkomende soorten milieuvriendelijke huisisolatie


fiberglass-insulation Veel voorkomende soorten milieuvriendelijke huisisolatie

Wat maakt isolatie milieuvriendelijk?

Bij het bepalen welke soorten isolatie het meest milieuvriendelijk zijn, beginnen we met zeven belangrijke vragen:

 1. Is het gemaakt van gerecyclede materialen?
 2. Hoe groot is zijn ecologische voetafdruk?
 3. Kun je het hergebruiken?
 4. Kun je het recyclen?
 5. Stoot het schadelijke chemicaliën of bijproducten uit?
 6. Gaat het lang mee (waardoor de noodzaak om meer te maken/gebruiken afneemt)?
 7. Vermindert het het energieverbruik van uw huis?

Beoordeling van de meest milieuvriendelijke soorten isolatie in Colorado

Laten we eens kijken naar de vier meest populaire en effectieve soorten woningisolatie in Colorado – glasvezel, polyurethaanspuitschuim, minerale wol en cellulose – en ze allemaal aan onze test met zeven vragen onderwerpen.

Glasvezel isolatie

 • Gemaakt van gerecyclede materialen? Hoewel glasvezelisolatie niet altijd zo afhankelijk is van recyclebare materialen als milieuvriendelijkere soorten isolatie, is de kans toch groot dat je in de meeste soorten glasvezelisolatie gerecycled glas aantreft. Sommige producten bestaan ​​voor wel 60% uit gerecyclede materialen!
 • Hoe groot is zijn ecologische voetafdruk? Ingeblazen glasvezelisolatie-installaties hebben een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk.
 • Kun je het hergebruiken? Ja. Indien niet beschadigd, kan glasvezelisolatie gemakkelijk worden hergebruikt.
 • Kun je het recyclen? Het recyclen van glasvezelisolatie is moeilijk maar niet onmogelijk. Hoewel de meeste provincies het niet accepteren voor recycling, zullen sommige dat wel doen. Neem altijd contact op met de afvalbeheerautoriteit van uw provincie voor instructies over toegestane verwerking en verwijdering.
 • Schadelijke chemicaliën of bijproducten? Er bestaat enige onenigheid over de vraag of de chemicaliën in glasvezelisolatie gevaren voor de gezondheid opleveren. Een deskundige installatie kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de zorgen. Glasvezelisolatie wordt over de hele wereld veel gebruikt en na uitgebreid onderzoek is het goedgekeurd voor veilig gebruik in bedrijven en woningen in Colorado.
 • Duurzaamheid? Glasvezelisolatie is brandwerend en extreem duurzaam.
 • Vermindert het het energieverbruik van uw huis? Glasvezel biedt enkele van de hoogste R-waarden op de markt. Het is uiterst effectief in het verminderen van het energieverbruik van uw huis, wat het milieu en uw bankrekening ten goede komt.

Polyurethaan sproeischuimisolatie

 • Gemaakt van gerecyclede materialen? Sommige polyurethaanspuitschuim gebruikt een klein percentage gerecyclede materialen, maar spuitschuim is over het algemeen minder afhankelijk van recyclebare materialen dan andere vormen van isolatie.
 • Hoe groot is zijn ecologische voetafdruk? Hoewel sproeischuim historisch gezien niet als een van de meest milieuvriendelijke soorten isolatie in Colorado wordt beschouwd, hebben recente ontwikkelingen op het gebied van sproeischuim ertoe bijgedragen de ecologische voetafdruk die met de productie ervan gepaard gaat, te verkleinen.
 • Kun je het hergebruiken? Vanwege de manier waarop spuitschuim wordt gemaakt en geïnstalleerd, leent het zich niet voor significant hergebruik.
 • Kun je het recyclen? Sommige provincies hebben specifieke procedures ingevoerd voor het afvoeren van polyurethaanspuitschuim, waaronder op sommige plaatsen recycling. Het allerbelangrijkste bij het weggooien van spuitschuim is echter het voorkomen van een nog groter milieuprobleem. Onjuiste verwijdering brengt een groot brandgevaar met zich mee. Doe nooit polyurethaan-spuitschuim in een plastic vuilniszak.
 • Schadelijke chemicaliën of bijproducten? De meeste spuitschuimen bestaan ​​uit een verscheidenheid aan mineralen en chemicaliën. Hoewel polyurethaanspuitschuim algemeen als veilig wordt beschouwd en in de Verenigde Staten is goedgekeurd voor gebruik als woningisolatie, hebben sommige mensen toch zorgen over het milieu en/of de gezondheid over het materiaal en de bijproducten ervan.
 • Duurzaamheid? Spuitschuim kan zeer lang meegaan en biedt een enorme R-waarde.
 • Vermindert het het energieverbruik van uw huis? Ja. Polyurethaan-spuitschuim is gedeeltelijk zo populair omdat het zo effectief is in het verminderen van het energieverbruik van een huis. Dit verkleint op zijn beurt de netto CO2-voetafdruk van het materiaal nog verder.

Isolatie van minerale wol

 • Gemaakt van gerecyclede materialen? Bijna alle vormen van minerale wolisolatie bevatten gerecyclede materialen. Het percentage is afhankelijk van welk type u gebruikt. Steenwolisolatie bestaat bijvoorbeeld doorgaans uit maximaal 15% gerecyclede hoogovenslakken. Ondertussen bestaat slakkenwol (het meest voorkomende type minerale wolisolatie) doorgaans uit ongeveer 75% gerecyclede hoogovenslakken.
 • Hoe groot is zijn ecologische voetafdruk? In het licht van de afhankelijkheid van gerecyclede materialen, het vermogen om te worden hergebruikt en gerecycled, en de effectiviteit ervan bij het terugdringen van het energieverbruik van woningen en bedrijven, zijn veel deskundigen van mening dat minerale wol een relatief kleine ecologische voetafdruk heeft.
 • Kun je het hergebruiken? Ja!
 • Kun je het recyclen? Ja!
 • Schadelijke chemicaliën of bijproducten? Hoewel veilig gebruik een zorgvuldige installatie en bepaalde voorzorgsmaatregelen vereist, wordt isolatie van minerale wol over het algemeen als veiliger beschouwd dan veel oudere vormen van woningisolatie. Minerale wol werd zelfs steeds populairder als vervanging voor gevaarlijk asbest. Als zodanig is het onderworpen aan talrijke veiligheidsstudies en wordt het nog steeds algemeen als veilig beschouwd voor gebruik als isolatie in bedrijven en huizen in Colorado.
 • Duurzaamheid? De meeste minerale wolisolatie is niet brandwerend en kan daarom het beste worden gebruikt als vorm van aanvullende woningisolatie.
 • Vermindert het het energieverbruik van uw huis? Ja, aanzienlijk, vooral bij gebruik in combinatie met andere isolatiematerialen.

Cellulose-isolatie

 • Gemaakt van gerecyclede materialen? Ja! Cellulose-isolatie wordt over het algemeen beschouwd als een van de meest milieuvriendelijke soorten isolatie, grotendeels dankzij de manier waarop het is gemaakt. Ongeveer 80% van de cellulose-isolatie is gerecycled krantenpapier. Dat is een kop waar u zich goed bij kunt voelen.
 • Hoe groot is zijn ecologische voetafdruk? Omdat cellulose grotendeels uit organisch materiaal bestaat (plantencellen in de vorm van bomen die worden geoogst om krantenpapier te maken, dat vervolgens wordt gerecycled tot cellulose-isolatie), is het uiterst effectief in het vasthouden van koolstof. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de CO2-voetafdruk van uw huis.
 • Kun je het hergebruiken? Ja!
 • Kun je het recyclen? Helaas niet. Dit is het enige ecologische nadeel van cellulose-isolatie, hoewel dit in aanzienlijke mate wordt gecompenseerd door het feit dat het in de eerste plaats grotendeels is gemaakt van gerecyclede materialen (en kan worden hergebruikt, wat een vorm van recycling is).
 • Schadelijke chemicaliën of bijproducten? Eerder vermeldden we dat 80% van de cellulose-isolatie gerecycled krantenpapier is. De overige 20% is een vlamvertragend materiaal. Gelukkig is dat materiaal niet giftig. Het is een van de veiligste soorten isolatie.
 • Duurzaamheid? Als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd, heeft cellulose een hoge mate van duurzaamheid, vooral als het wordt gebruikt als aanvulling op reeds bestaande isolatie.
 • Vermindert het het energieverbruik van uw huis? Ja, substantieel.

Plan een Home Energy Audit in Denver of Fort Collins, CO

Wij raden u aan contact op te nemen met ons kantoor en een energieaudit voor uw woning in te plannen. Wij sturen een gecertificeerde gebouwprestatieanalist om de huidige energie- en isolatiesituatie van uw woning te beoordelen.

We hebben talloze energie-audits voor woningen in Colorado uitgevoerd. Het proces is snel en eenvoudig en kan u veel vertellen over het lopende energieverbruik van uw huis, allemaal met het oog op het verhogen van uw levenskwaliteit, het verlagen van uw maandelijkse uitgaven en het behalen van uw milieudoelstellingen.

Lees meer over een energieaudit voor uw huis in Denver, CO en neem vandaag nog contact op met ons kantoor om de uwe te plannen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0