Waarom is LED-verlichting efficiënter? | REenergize CO


led-light-bulb-efficiency Waarom is LED-verlichting efficiënter?  |  REenergize CO

Jaren geleden zou de overstap van gloeilampen naar LED-lampen (light emitting diode) een investering zijn geweest die veel huishoudens niet konden doen. Door veranderende prijzen en een bredere acceptatie zijn LED's echter de favoriete lamp geworden voor veel gezinnen in de Front Range.

Een van de grootste voordelen van LED-verlichting is energie-efficiëntie, maar daar houden de voordelen niet op. Blijf lezen voor meer informatie over waarom LED's beter zijn voor u, uw huis en het milieu.

Energie-efficiëntie met LED-lampen

Iedereen die wel eens een gloeilamp of een fluorescentielamp heeft aangeraakt terwijl deze is geactiveerd of kort nadat de verlichting is uitgeschakeld, weet dat de lamp heet aanvoelt. Dat komt omdat deze lampen het grootste deel van hun energie produceren als warmte, en niet als licht.

LED's zijn daarentegen beter in het produceren van heel weinig warmte om uw huis te verlichten. Als gevolg hiervan wordt de energie die ze verbruiken voornamelijk besteed aan het beoogde doel: verlichting, niet verwarming.

Bovendien zijn LED's ontworpen om minder energie te gebruiken dan hun tegenhangers. Wanneer armaturen minder stroom nodig hebben, daalt het energieverbruik in uw huis en neemt uw energie-efficiëntie toe!

Naarmate meer mensen de overstap maken naar LED-verlichting, heeft de energie-efficiëntie een breder effect. De uitstoot van elektriciteitscentrales neemt af naarmate er minder energie bij de klanten thuis geleverd hoeft te worden.

Met energiezuinige LED-verlichting haalt u dus minder stroom uit het elektriciteitsnet, wat op zijn beurt de vraag naar energie in uw gemeenschap vermindert – en ook de negatieve gevolgen voor het milieu van het leveren van die energie.

Minder gloeilampwissels

Iedereen kent de grap die begint met 'Hoeveel.' [people] Is het nodig om een ​​gloeilamp in te draaien?” Met LED-lampen is het antwoord één. En afhankelijk van hoe lang u in hetzelfde huis woont, hoeft u dit misschien maar één keer te doen.

Afhankelijk van het gebruik kunnen LED-lampen tot 20 jaar meegaan. Vergelijk dit eens met fluorescentielampen, die tot wel vijf jaar meegaan, en gloeilampen, die doorgaans slechts enkele jaren bij gemiddeld huishoudelijk gebruik bestand zijn.

Doordat u minder lampen hoeft te kopen en minder energie verbruikt, bespaart LED-verlichting u op de lange termijn geld. Ze zijn ook beter voor de planeet, omdat uw huishouden minder afval zal produceren in de vorm van doorgebrande lampen die u bij het afval gooit.

Een ander voordeel van waarom LED-verlichting beter is, is de efficiëntie van de verlichting zelf. In plaats van het licht in alle richtingen te verspreiden zoals andere lampen, schijnen LED's het licht in een bepaalde richting. Door de LED’s op de juiste manier te plaatsen, kun je de kamers in je huis verlichten met minder lampen.

Dit bespaart u niet alleen geld, maar de behoefte aan minder lampen vermindert ook de productievraag. Als gevolg hiervan hoeven fabrikanten niet zoveel lampen te produceren om het aanbod op peil te houden, wat ook minder stroom verbruikt en de algehele impact op het milieu vermindert.

LED's hebben ook een voorsprong op het gebied van gezondheid en milieuveiligheid ten opzichte van compacte fluorescentielampen (CFL's), een andere energiezuinige vorm van verlichting. LED-lampen zenden vrijwel geen ultraviolet licht uit en bevatten geen kwik en andere gevaarlijke chemicaliën. Voor CFL's zijn dit zowel belangrijke gezondheids- als veiligheidsproblemen.

Impact op uw energierekening

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie zou een wijdverbreide adoptie van LED-verlichting tegen het jaar 2027 huiseigenaren kunnen redden $ 30 miljard op het gebied van energiekosten. Dit is een indrukwekkend aantal, maar welke besparingen kunt u verwachten door LED-verlichting in uw huishouden toe te passen?

ENERGY STAR-gecertificeerde LED-lampen gebruiken 75 tot 80 procent minder energie dan gloeilampen. Naast de maandelijkse energiebesparingen kan uw nutsbedrijf kortingen en kortingen op LED-lampen aanbieden.

Xcel Energy biedt bijvoorbeeld bonuskortingen op LED-lamppakketten bij deelnemende winkels. Met dit programma kunt u tot 95 procent op lampen besparen.

Bekijk onze prijsgids voor wat u kunt verwachten te betalen voor LED-lampen.

Om het meeste uit LED-verlichting te halen, kan het nodig zijn om ook te investeren in energiezuinige apparaten en armaturen. LED-lampen kunnen immers maar zoveel besparen als de lichtbron veel energie nodig heeft om te kunnen werken.

Neem contact op met REenergizeCO voor al uw LED-verlichtingsbehoeften in Colorado Home

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0