Waarom LED's beter zijn dan welke andere lichtbron dan ook


Why-LEDs-Are-Better-Than-Any-Other-Light-Source Waarom LED's beter zijn dan welke andere lichtbron dan ook

Een oude gewoonte is moeilijk te doorbreken. Dat is misschien de reden waarom zoveel huishoudens in Colorado nog steeds inefficiënte lampen gebruiken.

De meesten van ons zijn opgegroeid met gloeilampen. Je kent de oubollig gloeilamp met de draadgloeidraad erin.

Terugkijkend lijkt het hele concept zo ouderwets. Kortom, we hebben dat filament ermee gepompt zoveel energie dat de hitte een helder, schetterend licht produceerde. 90% van de energie die elke lamp verbruikte, was alleen maar bedoeld om warmte te produceren. Die lampen zijn er niet veel meer, maar halogeenlampen gebruiken nog steeds een soortgelijk systeem.

Er is tegenwoordig een betere manier… meerdere betere manieren zelfs.

Eén van die ‘nieuwe en verbeterde’ verlichtingstechnologieën is de compacte fluorescentielamp (CFL).. Hij lijkt veel op de oude gloeilamp die je gewend bent, kost slechts iets meer (een paar dollar per lamp) en is direct verkrijgbaar in de winkels.

Spaarlampen zijn aanzienlijk energiezuiniger dan de oude gloeilampen. Maar ze zijn nog steeds niet zo'n slimme keuze als de andere toonaangevende verlichtingstechnologie van vandaag: de lichtgevende diode (LED) lamp.

Als je net als veel families in Colorado bent, heb je de kant van CFL gekozen. Dat is een stap in de goede richting, maar in dit artikel gaan we je vertellen waarom LED een nog betere keuze is.

Hoe LED-lampen verschillen van CFL-lampen (in eenvoudige bewoordingen)

De details van de lichtproductie binnen een LED- en CFL-lamp kunnen behoorlijk technisch worden, maar deze pagina is ontworpen om het onderscheid snel en gemakkelijk te begrijpen te maken.

CFL-lampen hebben een klein buisje erin. In die buis zitten speciale gassen en de buis is verbonden met een elektrode aan beide uiteinden van de lamp. Wanneer u de lamp aansluit, loopt er elektriciteit tussen de elektroden. Wanneer dat gebeurt, reageert het met het gas in de buis. Het bijproduct is ultraviolet (UV) licht. De binnenkant van de CFL-lamp is bedekt met fosfor en wanneer UV en fosfor samenkomen, produceert deze zichtbaar “wit” licht. Best netjes spul!

Maar UV-licht is niet alleen licht. Het is ook hitte. En het stroomt alle kanten op. Met andere woorden, het is niet super energiezuinig. (Efficiënter dan de oude gloeilampen, hoor, maar nog steeds verre van ideaal.)

LED-lampen zijn anders. Om te beginnen straalt LED-verlichting niet op dezelfde manier warmte uit als deze andere lampen. In feite bevatten LED-lampen een “koellichaam” dat de binnenkomende warmte absorbeert en deze opnieuw verdeelt. weg van de LED's en verspreidt deze terug in de omgeving.

LED-lampen zijn ook richtbaar, wat betekent dat ze geen extra energie verspillen door warmte en licht te werpen waar je ze niet nodig hebt.

De vele voordelen van het gebruik van LED-verlichting in uw huis of bedrijf

  • Langere levensduur – In tegenstelling tot de meeste andere lampen “branden LED-lampen niet door”. In plaats daarvan verliezen ze langzaam hun luminescentie gedurende een lange periode. U hoeft uw lampen dus pas te vervangen als ze voor 30% zijn versleten. Bij gemiddeld gebruik gaan veel LED-lampen tien tot twintig jaar mee!
  • Lagere energiekosten – Vergeleken met gloeilampen bespaart een LED $ 1,23 voor een halfuur gebruik. (Dat is per lamp!) Dat kan elk jaar honderden dollars aan energiebesparing opleveren.
  • Veiliger lampen – LED-lampen gebruiken geen kwik of andere giftige chemicaliën.
  • Wit licht, groen leven – Hoewel LED-lampen veel verschillende kleuren kunnen produceren, zult u altijd het “groene leven” leiden als deze lampen zijn geïnstalleerd! Ze zijn recyclebaar en volledig vrij van milieuschadelijke materialen. En omdat ze energiezuinig zijn en lang meegaan, kost het minder energie om ze te produceren of te bedienen.
  • Geen UV-emissies – UV- en infraroodlampen brengen bepaalde veiligheidsproblemen met zich mee, maar de meeste LED-lampen zijn 99 tot 100% UV-emissievrij.
  • Veelzijdigheid – LED-lampen zijn duurzamer, minder breekbaar, beter aanpasbaar om vaak aan en uit te worden gezet, en beter compatibel met koude weersomstandigheden (een belangrijke overweging hier in Colorado!)

Maar kosten LED-lampen niet meer?

Als er een nadeel is aan LED-lampen, is het dat ze in eerste instantie duurder zijn. Maar als je bedenkt hoe zelden je ze zult moeten vervangen – en hoeveel invloed ze zullen hebben op je energierekening – spreekt de wiskunde voor zich.

Veel gezinnen die thuis overstappen op LED-verlichting zien de besparing al binnen twee jaar of minder. Bedrijven zien het nog sneller.

Praat met ons over de energie-efficiëntie van uw huis in Denver, CO

Zet uw volgende stap in het leven van de 21e eeuw. Bel REenergize CO en vraag naar meer energie-efficiëntie thuis in Denver. We bieden een hele reeks diensten aan, waaronder Denver LED-verlichting.

We zijn hier om bedrijven en gezinnen in Colorado te helpen het beste uit de technologie van vandaag te halen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0