Waarom vloeren koud worden en wat u moet doen


what-causes-cold-floors Waarom vloeren koud worden en wat u moet doen

“Hoe een koude vloer isoleren” is een veel voorkomende vraag die huiseigenaren in de winter en het vroege voorjaar hebben. Er is niets erger dan van de bank af kruipen of uit bed komen, je voeten op de grond zetten en meteen terugdeinzen voor de plotselinge steek van de kou. Hoewel u altijd pantoffels of schoenen kunt aantrekken, moet u toch comfortabel in uw huis kunnen rondlopen.

Blijf lezen voor meer informatie over de oorzaken waardoor uw vloer koud wordt hoe een koude vloer te isoleren:

Waarom is mijn vloer zo koud?

Koude vloeren worden meestal veroorzaakt door een combinatie van verschillende factoren. Als u problemen heeft met koude vloeren in uw huis, zijn deze waarschijnlijk het gevolg van het volgende:

Fundamentele wetenschap

Zoals we allemaal weten uit de natuurkundelessen, stijgt warme lucht op en zakt koele lucht naar de grond. De vloer is het laagste punt in een kamer. De vloer blijft dus kouder terwijl de verwarmde lucht naar het plafond beweegt.

Woningen met meerdere verdiepingen kunnen een aanzienlijk temperatuurverschil tussen de verdiepingen hebben. De vloeren op de begane grond zijn waarschijnlijk veel kouder dan de kamers op de bovenste verdiepingen. De vloer van de kelder en de kruipruimte kan in de wintermaanden bijna ondraaglijk worden.

Elke ruimte in huis kan echter koude vloeren hebben. Dit geldt vooral voor kamers langs buitenmuren (waar de kans het grootst is dat koude lucht binnendringt), maar ook voor delen van het huis met (a) onvoldoende isolatie en/of (b) vloermateriaal dat niet bevorderlijk is voor de warmte.

Slechte isolatie

Isolatie regelt de temperatuur in uw huis. Huizen die niet goed geïsoleerd zijn, hebben meer kans op koude vloeren, ongelijkmatige verwarming en andere comfortproblemen, om nog maar te zwijgen van hogere kosten voor verwarming en koeling.

Onafgewerkte kelders en kruipruimtes zijn mogelijk helemaal niet geïsoleerd toen uw huis oorspronkelijk werd gebouwd. Bestaande isolatie kan ook beschadigd raken of verslechteren, wat resulteert in minder efficiëntie. Beide problemen kunnen vloeren kouder maken.

Wat zich onder een kamer met koude vloeren bevindt, is een andere belangrijke overweging. Als er veel koude lucht het huis binnenkomt via de kruipruimte, de kelder, slecht afgedichte muren of een onbehandelde garage, kan dit de vloer van de kamer koud maken.

Lees meer: ​​4 belangrijke gebieden waar uw huisisolatie vóór de winter moet worden gecontroleerd

Keuze van vloerbedekking

Ook het type vloermateriaal kan bijdragen aan koude vloeren. Tapijt werkt bijvoorbeeld uitstekend als isolator, waardoor de vloer van een kamer met vloerbedekking lekker warm wordt. Tegels, hardhout en linoleumvloeren zullen intussen onvermijdelijk kouder zijn. Het resultaat is dat u zich misschien prima op uw gemak voelt als u op blote voeten door uw slaapkamer of woonkamer loopt voordat u naar de dikke sokken rent wanneer u de keuken of badkamer bereikt.

Het installeren van tapijt door het hele huis kan een grote bijdrage leveren aan het opwarmen van uw vloeren, maar veel mensen vinden dit onpraktisch, onbetaalbaar en mogelijk niet geschikt voor hun stijl van interieur. Het toevoegen van vloerkleden met een groot oppervlak kan helpen, maar uiteindelijk ben je beter af als je het kernprobleem aanpakt: isolatie die niet voldoet aan de eisen.

Hoe een koude vloer te isoleren

Het diagnosticeren van het probleem is de eerste stap bij het isoleren van een koude vloer. We raden u aan een energie-audit voor uw huis te laten uitvoeren om de staat van uw isolatie te beoordelen en eventuele andere efficiëntieproblemen te identificeren.

De volgende stap is het strategisch verbeteren van de isolatie in gebieden waar uw vloeren koud zijn. Isolatieaannemers kunnen verbeteringen aanbevelen voor het volgende:

Welke isolatie u moet gebruiken, hangt af van uw doelen en budget, maar ook van waar de isolatie moet worden geïnstalleerd. Spuitschuimisolatie is de beste optie voor de kruipruimte en de kelder. Maximale thermische weerstand in deze gebieden is van cruciaal belang, omdat meerdere delen van het huis kunnen worden aangetast als de luchtafdichting niet sterk genoeg is. Bovendien moet het isolatiemateriaal bestand zijn tegen waterschade; kelders en kruipruimtes zijn vaak vochtig en deze omstandigheden kunnen de meeste andere soorten isolatie beschadigen.

Sproeischuimisolatie kan ook een optie zijn voor de garage en het upgraden van uw muren en vloeren, maar het kan onbetaalbaar zijn. In plaats daarvan kan glasvezelisolatie worden toegevoegd aan gebieden die eerder geïsoleerd waren (ook wel retrofitting genoemd) of geïnstalleerd waar voorheen geen isolatie was. Glasvezelmatten en -rollen zijn goedkoper dan spuitschuim, terwijl ze toch een effectieve thermische barrière bieden.

Zeg vaarwel tegen koude vloeren!

Onze deskundige energieauditors kunnen uw woningisolatie inspecteren en aanbevelingen doen om uw energie-efficiëntie te verbeteren. Als u besluit om door te gaan met isolatie-upgrades, biedt ons professionele team de hoogste servicestandaard.

Lees onze beoordelingen

Wij zijn gespecialiseerd in het upgraden van de bestaande woningvoorraad in de Colorado Front Range. Dit betekent dat we werken aan huizen van alle leeftijden, waarbij we creatief en creatief bezig zijn Maatwerkoplossingen voor koude vloeren en andere problemen waarmee huiseigenaren vaak worden geconfronteerd.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0