Welke problemen vereisen vervanging van isolatie?


common-problems-with-insulation Welke problemen vereisen vervanging van isolatie?

Een goede isolatie kan helpen de temperatuur in uw huis te reguleren en het comfort van uw gezin te verbeteren. De meeste soorten isolatie kunnen tientallen jaren – soms zelfs een eeuw – meegaan. Niets duurt echter eeuwig, en isolatie is daarop geen uitzondering.

Veel huiseigenaren weten niet wanneer ze de isolatie van hun huis moeten vervangen. In plaats van te zoeken naar een bepaalde 'vervaldatum', is het nuttig om enkele tekenen te herkennen die erop wijzen dat uw isolatie faalt en te weten wanneer het tijd is voor een upgrade.

Leeftijd/slijtage

Kleine maar hardnekkige problemen zijn meestal de drijfveren voor huiseigenaren om verbeteringen aan te brengen. Misschien bent u de hoge elektriciteitsrekeningen om uw huis te verwarmen en koel te houden beu, of heeft u genoeg van onaangename tocht.

Isolatie verslechtert na verloop van tijd, wat resulteert in een minder effectieve weerstand tegen warmteoverdracht. Door uw huisisolatie te verbeteren, kunt u deze problemen oplossen.

Oudere woningen zijn doorgaans voorzien van oudere isolatie, maar dit is niet altijd het geval. Het is belangrijk om de isolatie te controleren in ruimtes zoals uw zolder, kelder, leidingwerk en meer om te bepalen of de isolatie oud en versleten is, en om andere energie-inefficiënties te identificeren die vaak voorkomen bij oude huizen.

Isolatie beschadigd door dieren

Glasvezelisolatie (het meest voorkomende type isolatie dat in huizen wordt gebruikt) is warm en zacht. Helaas maakt dit het een ideale omgeving voor ongewenst ongedierte.

Knaagdieren zoals muizen, ratten en eekhoorns, maar ook insecten, vogels, wasberen, vleermuizen en andere wezens houden ervan hun huizen geïsoleerd te maken. Vooral oude huizen lopen een groot risico op besmetting, omdat de buitenkant van het huis gaten, scheuren en andere openingen kan bevatten waardoor dieren naar binnen kunnen komen.

Als er dieren in uw isolatie zitten, kunt u binnen en/of buiten het huis dierenharen en uitwerpselen, evenals stukjes glasvezel aantreffen. Dit zijn onfeilbare tekenen dat uw isolatie waarschijnlijk moet worden vervangen – en dat u mogelijk een verdelger nodig heeft.

Door water beschadigde isolatie

Hoewel Colorado een redelijk droog klimaat heeft, kunnen delen van uw huis waterschade oplopen als gevolg van regen, smeltende sneeuw en dooi van ijs. Lekkages en waterschade moeten altijd serieus worden genomen, vooral op belangrijke structurele plekken zoals het dak en de fundering.

Sommige vormen van isolatie zijn sterk bestand tegen water, zoals minerale wol en spuitschuim. Glasvezelisolatie en andere veel voorkomende materialen kunnen echter kapot gaan als ze worden blootgesteld aan vocht.

Beschimmelde isolatie

Een van de grootste gevaren die kunnen ontstaan ​​als isolatie nat wordt, is schimmel. Schimmel kan overal groeien waar waterschade is, ook binnen de muren, onder het dak, in kelders en meer.

Door water beschadigde isolatie zorgt ervoor dat lucht (en schimmelsporen) vrij kunnen bewegen, waardoor tocht ontstaat die kamers in uw huis te koel of te warm maakt. Sporen kunnen zich ook door het huis verspreiden via slecht geïsoleerde HVAC-kanalen.

Schimmel devalueert uw huis. Het is ook een gevaar voor de gezondheid, vooral voor mensen met allergieën en ademhalingsstoornissen. Hierdoor kunt u de schimmel het beste laten verwijderen door een professioneel saneringsbedrijf. Zodra de schimmel verdwenen is, kunt u zich concentreren op het vervangen van de beschadigde isolatie.

Overmatige isolatie

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar te veel isolatie kan een negatieve invloed hebben op de energie-efficiëntie van uw huis. Het toevoegen van te veel isolatie is duur, niet duurzaam en verhoogt het risico op schimmelgroei. Overmatige isolatie heeft ook weinig tot geen voordelen voor het verlagen van uw energierekening.

De tekenen van overmatige isolatie in uw huis zijn vergelijkbaar met wat u ervaart bij gebrekkige isolatie, zoals hoge elektriciteitsrekeningen, tocht en ongelijkmatige koeling of verwarming van de kamers in uw huis. Om het probleem op te lossen, moet u vaststellen waar de overtollige isolatie is geïnstalleerd, deze verwijderen en vervangen door hoogwaardige materialen.

Een van de grootste fouten die u kunt maken bij het isoleren van uw huis is het installeren van nieuwe isolatie (zoals spuitschuim) over oude of versleten isolatie. Dit is een veel voorkomende fout bij huiseigenaren die zelf isolatie proberen aan te brengen, en het is een probleem dat u kunt vermijden door een professioneel bedrijf in te huren.

Het combineren van nieuwe isolatie met oude zal de problemen met de energie-efficiëntie van uw huis en de problemen met verwarming en koeling niet oplossen. In feite zal verouderde isolatie blijven verslechteren en zal het nieuwe materiaal minder effectief zijn.

Vind oplossingen voor probleemisolatie

Isolatieproblemen mogen niet worden genegeerd. Het budget, het comfort en zelfs de gezondheid van uw gezin kunnen eronder lijden als de problemen met de isolatie van uw huis niet worden aangepakt.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0