Werken zonnepanelen goed tijdens de wintermaanden?


solar-power-winter Werken zonnepanelen goed tijdens de wintermaanden?

De zonne-energietechnologie heeft de afgelopen tien jaar enorme vooruitgang geboekt, en we beginnen een wijdverspreide adoptie van zonnepanelen te zien in de Verenigde Staten, van woonhuizen tot het Amerikaanse bedrijfsleven en daarbuiten.

Onlangs opende Walt Disney World resort in Orlando, Florida een 270 hectare grote zonnepanelenboerderij die nu op zichzelf twee hele themaparken van stroom zal voorzien. Het zal ook een kwart van het gehele resortterrein van stroom voorzien (dat zelf twee keer zo groot is als Manhattan).

“Maar dat is Florida”, denk je. “Het is letterlijk de Sunshine State. Hoe zit het met degenen onder ons die in koudere klimaten leven, zoals Denver?

how-do-solar-panels-work-in-winter Werken zonnepanelen goed tijdens de wintermaanden?

Geloof het of niet, zonnepanelen hebben geen warm weer nodig om te gedijen.

Dit is feitelijk een van de grootste obstakels geweest bij het wereldwijd adopteren van zonnepanelen, zeggen experts. Vanwege het woord ‘zonne-energie’ gaan mensen er simpelweg van uit dat zonnepanelen alleen kunnen werken als het zomer is. Maar dat is een mythe. In feite is juist het tegenovergestelde waar.

Zonnepanelen presteren zelfs beter bij winterweer

Zonnepanelen worden aangedreven door licht, niet door warmte. Dus of het weer nu om zwembroeken of sneeuwpakken vraagt, uw zonnepanelen zijn in orde.

“Maar is er in de wintermaanden niet minder zonlicht?” Stel je de volgende situatie voor:

  • Zonnepanelen putten hun energie niet uit zodra het zonlicht erop valt. In plaats daarvan slaan ze energie op. Zo profiteer je vandaag nog van de zon van vorige maand. Een lagere productie tijdens de donkere tijden van het jaar wordt gecompenseerd door de zonne-energie die tijdens de zomer wordt opgeslagen.
  • UV-stralen dringen door de wolken heen, dus zelfs op een bewolkte middag oogsten uw zonnepanelen nog steeds energie. Het is dezelfde reden waarom je op een bewolkte dag op het strand kunt verbranden! Hoewel zeer dichte bewolking de efficiëntie van uw zonnepanelen kan verminderen, zullen ze de panelen niet onbruikbaar maken.
  • Zonnepanelen zijn ontworpen om zonlicht aan te trekken, dus zelfs op een schemerige dag kunnen ze meer opvangen dan je zou denken.
  • Net als de meeste andere elektronische apparaten presteren zonnepanelen zelfs het beste bij kouder weer. (Dat komt omdat de elektronen in uw panelen energie produceren als ze worden opgewonden door de fotonen van zonlicht. Wanneer de elektronen op een lagere temperatuur rusten, produceren ze zelfs nog meer energie als ze ‘ontwaken’.) Dus zelfs als uw panelen minder licht krijgen in de winter haal je er meer kracht uit als het buiten koud is.

Werken zonnepanelen in de sneeuw?

Het is waar dat enorme hoeveelheden sneeuwval de hoeveelheid energie die u uit uw zonnepanelen haalt, kunnen verminderen. Maar zelfs met zonnepanelen in Denver, Colorado – geen onbekende voor Jack Frost – is sneeuw niet zo’n groot probleem als je zou denken. Dit is waarom:

  • Zonnepanelen zijn ontworpen met sneeuw in gedachten. Ze zijn zo gehoekt dat de meeste sneeuw er gewoon vanaf glijdt. En hun oppervlak is ontworpen om op te warmen (onthoud: hun hele bestaansreden is het oogsten van de ZON). Sneeuw smelt redelijk effectief af.
  • De panelen zijn ook ontworpen om het gewicht en de druk van zware sneeuwval te weerstaan. Verschillende units zijn ontworpen met verschillende maximale drukcapaciteiten en de units worden dienovereenkomstig beoordeeld. Als u zonnepanelen in Denver installeert, zorg er dan voor dat uw units bestand zijn tegen de gemiddelde jaarlijkse sneeuwval in Colorado.
  • Zelfs als uw zonnepanelen vastzitten in de sneeuw zonder dat er enig teken van smelten te zien is, kunt u het oppervlak snel en veilig opruimen met behulp van een eenvoudige “zonnepaneel-sneeuwhark”, een eenvoudig hulpmiddel dat is ontworpen met dit specifieke probleem in gedachten!

Een kijkje rond de wereld: zonnepanelen in koudere steden en landen

We hebben een behoorlijk aantal zonnepanelen in Denver, wat al een behoorlijk overtuigend bewijs is dat ze goed werken bij kouder weer.

Miljoenen huiseigenaren en bedrijven in Colorado hebben zonnepanelen op hun daken geïnstalleerd, en dat deden ze niet alleen vanwege de esthetische aantrekkingskracht (hoewel de panelen er best cool uitzien).

Nee, ze deden het omdat zonnepanelen effectief zijn in het verlagen van de energiekosten. Als bonus zijn ze ook nog eens goed voor het milieu.

We zijn niet de enigen hier in de Centennial State. In feite bevinden drie van de top 10 steden met het hoogste percentage zonne-energie zich in een klimaat met kouder weer. Deventer is er één van! (De andere twee zijn New York – dat de eerste plaats inneemt – en Philadelphia. Ondertussen staan ​​Boston, Milwaukee, Minneapolis, Detroit, het District of Columbia, St. Louis, Chicago, Columbus, Anchorage en Seattle allemaal in de Top 25 .)

Bovendien is de winter in die steden de meest voorkomende tijd van het jaar voor nieuwe zonnepaneleninstallaties.

Overigens is Duitsland – een land dat gemiddeld veel minder zonlicht ziet dan Colorado – de grootste gebruiker van zonnepanelen ter wereld. Zonne-energie levert 7% van de totale energie van het land, en kan soms zelfs in maar liefst 50% van de middagenergiebehoefte in Duitse steden voorzien.

Plan een Colorado Home Energy Audit in Denver of Fort Collins

Kunnen zonnepanelen bij u thuis goed werken tijdens de wintermaanden? Wij raden u aan contact op te nemen met ons kantoor en een energieaudit voor uw woning in te plannen.

We sturen een gecertificeerde gebouwprestatieanalist om uw huis te evalueren en te bepalen welke prestaties en energiebesparingen u uit zonnepanelen kunt halen.

Ons team heeft talloze energie-audits voor woningen in Colorado uitgevoerd. Het proces is snel en eenvoudig en kan u veel vertellen over het lopende energieverbruik van uw huis, allemaal met het oog op het verhogen van uw levenskwaliteit en het verlagen van uw maandelijkse uitgaven. We kunnen u ook helpen inzicht te krijgen in uw opties voor eenvoudige en betaalbare installatie van zonnepanelen in Denver.

Lees meer over een energieaudit voor uw huis in Denver, CO en neem vandaag nog contact op met ons kantoor om de uwe te plannen.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0