Zal spuitschuimisolatie werken in een oud huis?


spray-foam-insulation-old-home Zal spuitschuimisolatie werken in een oud huis?

Als het in uw huis tochtig is, als u extreme of onregelmatige temperaturen constateert als het buiten koud of warm is en/of als u merkt dat uw energierekening maand na maand hoog is, heeft u mogelijk een isolatieprobleem. Een slechte of onvoldoende isolatie kan het comfort en de energie-efficiëntie van uw huis beïnvloeden.

Voor veel huiseigenaren is sproeischuimisolatie een ideale optie om het interieur van het huis comfortabeler te maken en de energiekosten van het huis onder controle te houden. Sproeischuimisolatie is een veelzijdig materiaal met tal van voordelen voor zowel nieuwe als oudere woningen.

Als u echter een ouder huis heeft, zijn er belangrijke dingen die u moet weten voordat u besluit de huidige isolatie te vervangen door spuitschuim:

1. Gipsplaten moeten worden verwijderd

De reden dat spuitschuim zo’n effectieve isolator is, is omdat het uitzet en de gaten in de muur opvult. Wanneer de binnenkant van de muur zichtbaar is, geeft dit de spuitschuimisolatie voldoende ruimte om uit te zetten en een luchtdichte afdichting te creëren.

Als de gipsplaat echter nog op zijn plaats zit, heeft spuitschuimisolatie niet de ruimte die nodig is om uit te zetten. Het schuim zal tegen de binnenkant van het paneel drukken, wat mogelijk schade kan veroorzaken.

Bij het isoleren van een bestaande muur met spuitschuim is het van cruciaal belang om eerst de gipsplaat te verwijderen. Dit verbetert de effectiviteit van de isolatie en verkleint tegelijkertijd het risico op schade aan de muur.

2. Oude isolatie moet worden verwijderd

Naast het verwijderen van gipsplaten, is het essentieel om oude isolatie te verwijderen voordat u nieuwe spuitschuimisolatie installeert. Spuitschuim hecht niet goed op oude isolatie. Wanneer de twee soorten isolatie worden gemengd, wordt het spuitschuim minder effectief.

Een ander probleem bij het intact laten van oude isolatie bij het installeren van spuitschuimisolatie is het risico dat zich vocht in de muur ophoopt. Na verloop van tijd kan dit leiden tot schimmelvorming, wat zowel een gevaar voor de gezondheid is als een bedreiging voor de waarde van uw huis.

Lees verder: Kunt u zelf spuitschuimisolatie aanbrengen?

3. Locatie, locatie, locatie

De meeste huiseigenaren hebben niet het budget om oude isolatie te verwijderen en nieuwe spuitschuimisolatie in elke muur van het huis te installeren. Om het hoogste rendement op uw investering te behalen zonder veel geld uit te geven, kunt u het beste strategisch te werk gaan bij het aanbrengen van spuitschuimisolatie.

Enkele van de delen van uw huis waar spuitschuimisolatie het meeste goed kan doen, zijn onder meer:

De kelder

Onafgewerkte of slecht geïsoleerde kelders zijn vaak kil en oncomfortabel. Als dit het geval is, verliest u mogelijk elke maand een aanzienlijk bedrag aan energierekeningen vanwege deze ene weinig gebruikte kamer.

Kelderisolatie kan u helpen het warmteverlies op dit cruciale gebied te verminderen. Bovendien kan spuitschuimisolatie voorkomen dat vocht zich ophoopt en kan het dienen als een barrière tegen insecten, knaagdieren en ander ongewenst ongedierte dat via het onderste niveau van uw huis naar binnen kan dringen.

Kruipruimtes

De kruipruimte is een ander deel van het huis dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om isolatiebehoeften. Wanneer er luchtlekken ontstaan ​​in de fundering van uw huis, kunt u te maken krijgen met comfortproblemen en een hogere energierekening.

De optimale locaties voor kruipruimte-isolatie zijn langs de muren en randbalken. Door deze delen van de kruipruimte te isoleren, worden lekken in de fundering gedicht, wat resulteert in een betere luchtcirculatie en comfort in meerdere delen van uw huis. U zou ook een daling moeten zien in wat u elke maand op uw elektriciteitsrekening betaalt.

Muren

Afhankelijk van wanneer uw huis is gebouwd, zult u misschien verbaasd zijn als u hoort dat sommige of alle muren waarschijnlijk niet geïsoleerd zijn. Dit probleem doet zich vooral voor bij woningen gebouwd tussen 1960 en 1979.

Zoals hierboven vermeld, kan het niet praktisch zijn om spuitschuimisolatie in meerdere bestaande muren te installeren. Het uitbreiden van glasvezelisolatie kan een geschiktere (en kosteneffectievere) keuze zijn.

Neem contact op met een ervaren isolatiebedrijf om de beste optie voor uw woningupgrade te vinden.

De zolder

De meeste mensen met zolders gebruiken ze voor opslag en weinig anders. Dat is jammer, want een zolder met te weinig isolatie kan leiden tot tocht, je huis te koud of te warm maken (afhankelijk van het seizoen) en je maandelijks een energierekening kosten.

Als het om zolderisolatie gaat, zijn de verticale kniewanden een geschikte plek voor spuitschuimisolatie. Dit zijn de korte muren (ze komen ongeveer kniehoog, vandaar de naam) die zich uitstrekken van de vloer van de zolder tot aan het plafond dat de binnenkant van het schuine dak vormt. U wilt echter een ander type isolatie voor de zolderspanten.

Dakraamschachten

Een dakraam is een prachtige manier om natuurlijk licht in uw huis binnen te laten. Helaas zijn dakraamschachten met minimale (of helemaal geen) isolatie bij bestaande woningen eerder regel dan uitzondering. Hierdoor kan de ruimte waarin het dakraam zich bevindt last hebben van extreme temperatuurverschillen met de rest van het huis.

De hoge R-waarde van spuitschuimisolatie maakt het ideaal om luchtlekkage in dakraamschachten te voorkomen. Sproeischuim is ook vochtbestendig, dus als u ervoor kiest om dit gebied te isoleren, kunt u ook de balken en andere delen van het dak beschermen tegen schadelijke condensvorming.

Is spuitschuimisolatie geschikt voor uw huis?

“Oude” huizen kunnen op verschillende manieren worden geüpgraded zonder hun charme en persoonlijkheid te verliezen. Gezien de vele soorten woningisolatie waaruit u kunt kiezen, is het belangrijk om al uw opties te overwegen om het comfort en de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren.

Bel REenergize op (303) 227-1000 in Deventer of (970) 323-3191 in Fort Collins voor informatie over onze woningisolatiediensten. We identificeren problemen met een uitgebreide energie-audit voor uw huis, doen gerichte aanbevelingen en voeren de installatieklus uit met hoffelijkheid en professionaliteit!

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0